Kultúra

Grace Kellyvel indul a cannes-i filmfesztivál

A monacói hercegnőről, Grace Kellyről készült játékfilm világpremierjével nyílik a cannes-i filmfesztivál - jelentették be a szervezők.

A Grace of Monaco című életrajzi művet a francia Olivier Dahan rendezte, az egykori legendás hollywoodi sztárt Nicole Kidman alakítja. A filmet május 14-én a hivatalos program részeként, versenyen kívül mutatják be a Croisette-en.

A fesztivál közleményéből az viszont nem derül ki, hogy végül melyik változatot vetítik Cannes-ban és, hogy az Egyesült Államokban is bemutatják-e a filmet. Az elmúlt hónapokban ugyanis művészi vita alakult ki Olivier Dahan és az amerikai producer, Harvey Weinstein között. A The Hollywood Reporter nevű magazin szerint Weinstein visszavonta a filmet az amerikai forgalmazásból, és jelenleg nincs is pontos időpontja az amerikai bemutatónak. A filmet eredetileg január 29-én mutatták volna be, aztán magyarázat nélkül március 19-re halasztották a premiert.

A francia rendező ősszel katasztrofálisnak nevezte az amerikai producer által jóváhagyott változatot, amely szerinte túl kommersz és kimaradt belőle minden olyan “húzós” rész, amitől egy mozifilm érdekes, amely életet visz bele. “De még semmi nem ért véget, nem adom fel” – mondta akkor Dahan. Egy évvel ezelőtt Grace Kelly három gyereke a forgatókönyv elolvasása után jelezte, hogy nem tetszik neki az édesanyjukról készülő film. II. Albert monacói herceg úgy vélte, hogy a produkció szükségtelenül állítja dicsfénybe édesanyja életét, és történelmi pontatlanságokat tartalmaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik