Kultúra

A zsenik iskolája Visegrádon

A kassai TeatRovás Színház bemutatóját ingyen nézhetik meg január 18-án, szombaton a városi moziban.

A helyi Együtt Kulturális Egyesület meghívására érkeznek Visegrádra a kassai művészek, hogy előadják Hubay Miklós szatirikus drámáját. A monodrámákra és kamaradarabokra szakosodott társulat ezzel a kétszemélyes előadással az emberi aljasság bugyraiba enged bepillantást, megtekintését ezért főként felnőtteknek ajánlják.

2005-ben az Együtt Kulturális Egyesület kifejezetten azért jött létre, hogy színvonalas rendezvényeket szervezzen a település és a környék lakóinak, ismeretterjesztő előadásokat, honismereti kirándulásokat, kulturális programokat kínáljon. Ezek sorába illeszkedik a kassai művészek meghívása.

Sokoldalú művészeti központ

A kortárs magyar művészet kassai központja az idén húsz esztendős Rovás, illetve négy éve alapított műhelye, a Rovás Akadémia. Oktatnak, kiállításokat szerveznek, kulturális kávézót és művészeti műhelyeket működtetnek, évente 3-4 rövid darabbal jelentkezik színházuk, a TeatRovás; de foglalkoznak néptánc oktatással is. Rendszeresen megjelennek kiállításokkal és darabokkal a magyarországi közönség előtt is, Komáromban egy hónapja nyílt tárlatuk.

Január 18-án, szombaton 18 órakor kezdődik az előadás a visegrádi moziban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik