Kultúra

Don Juan a REÖK-ben

Maladype Színház társulata által elevenedik meg Don Juan története Zsótér Sándor rendezésében.

visszatérő vendég a REÖK-ben a Maladype Színház társulata. Eddig összesen öt előadást láthatott tőlük az alternatív színházi irányzatokra nyitott szegedi közönség. Január 28-án, 19 órától egyik legfrissebb darabjuk kerül színre a palotában, mely a csábítás ellenállhatatlan férfi archetípusáról szól. Brecht „Moliere Don Juanja” című darabját Zsótér Sándor rendezi.

A címszerepben Orosz Ákos, alakításáról az előadás egyik kritikája úgy nyilatkozik: bravúros, Don Juanja esendő és magasztos, rettentő, taszító és vonzó egyszerre. Meglepő képi világ és koncepció várja majd a nézőket. Don Juan Salvador Dalí festményei közt éli irigylésre méltóan előkelő és bűnös életét, divatosan színes jelmezekben, szentek szobraival körülölelve.

A gaz csábító ebben a feldolgozásban éppen a házassággal veszi le lábukról a nőket, vagyis a lehető leghétköznapibb élet ígéretével. Így bukik ki a történet igazsága, vagyis hogy nem Don Juannak van démonikus csábító ereje, csupán kihasználja áldozata vágyait. Brecht szerint nem Don Juan alakja az érdekes, hanem az: mért teremtünk magunknak Don Juanokat.

Az előadásra szóló jegyek már megvásárolhatók a REÖK jegyirodájában, elővételben 1500, az esemény napján 2000 forintért. A Maladype Színház ezután márciusban érkezik Szegedre, rögtön két darabbal. Akkor Schiller Don Carlos-a és Goethe Egmont-ja kerül színre a REÖK-ben. Mindkét előadást a társulat vezetője, Balázs Zoltán rendezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik