Kultúra

Mini Zebezumm-parti Zebegényben

A világ legkisebb fesztiváljának több mint nyolcéves történetében ez lesz az első téli buli.

Karácsonyi meglepetésnek szánja a szervező Krebsz Gábor a külföldi vendégek bemutatkozását.

Zebezumm, a Világ Legkisebb Fesztiválja

Néhány kerti parti és spontán koncert után 2006-ban volt az első igazi két napos Zebezumm, egy családi ház kertjében. Ez annyira jól sikerült, hogy azóta évről évre megismétlik. Kinőtték a kertet, az idei júliusi fesztivál már a zebegényi Duna-parton volt. A fellépő zenekarokat Krebsz Gábor hívja meg, egyetlen feltétel a színvonalas zene.

A fesztivál honlapján azt írja, egy éve érlelődött a gondolat, hogy jó lenne egy téli előadást szervezni, mondjuk a két ünnep közötti időszakban. A hosszú szervezés sikeres volt, mert a nemzetközi zenei világban is ismert és elismert dél-afrikai Paul Adams látogat a Dunakanyarba. A Cape Town-ból érkező, becenevén csak „Toddy”-ként ismert zenész mellett fellép a német Markus Vetter és a házigazda is.

Fellépés Vácon és Zebegényben

Magyarországon először áll össze ez a formáció, a “Toddy”Paul Adams & His Friends. A dél-afrikai énekes és zeneszerző hosszú évek óta turnézik Európában, Afrikában, Amerikában, Indonéziában és a Közel-Keleten. Németországban több sikeres zenekar frontembere, Magyarországon viszont még soha nem járt. Saját számain kívül ismert előadók feldolgozásait adja elő funk, soul, rock, pop, reggae stílusban, afrikai ritmusokkal színesítve – ígéri a házigazda.

Először december 27-én, pénteken 21 órakor állnak közönség elé Vácon, a Suti Brother’s Pubban, majd másnap, szombaton következik Zebegény, szintén este 9-kor a Kulacs Borozóban.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik