Kultúra

Bob herceg Szegedre költözik – fotók

A Szegedi Nemzeti Színházban mutatják be Huszka Jenő egyik legismertebb operettjét, a Bob herceget, december 12-én.

A Bob herceg bemutatásának évében, 1902-ben hatalmas sikert aratott, ez volt az első magyar operett, amelyet külföldön is műsorra tűztek. Bemutatkozásának szerencséjét kitűnő szövegkönyv lendítette meg. A kis királyfi utcai suhancnak öltözve szeret bele Annie-ba, a kis polgárleányba. Persze neki nagy udvari dámát kellene elvennie, amíg szerelmesét egy csúf borbélyhoz akarják erőltetni. Bob herceg mindet megtesz, eget-földet megmozdít, még a londoni népet is fellázítja, hogy kedvese az övé legyen, ami végül természetesen sikerül is neki.

A darabot december 12-én, 19.00-tól tekinthetik meg az érdeklődők. A rendező Ács János, a főbb szerepekben Formán Bálint, Hekler Melinda, Széles Flóra, Szélpál Szilveszter látható. A premier előtt könyvbemutatót is tartanak – olvashatjuk a szinhaz.hu-n.

A Tudomány Kiadó gondozásában megjelent Operett – Szubjektív kalauz egy varázslatos világban című, kétkötetes mű szerzőjével, Winkler Gáborral beszélget Koczka Ferenc karmester. A könyvbemutató a Nagyszínház első emeleti keringőjében lesz, december 13-án 18 órai kezdettel.

A darab előadásainak további időpontjait, a Szegedi Nemzeti Színház honlapján tekinthetik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik