Kultúra

Adventi hétvége a Fehérvár Hangja döntőseivel

advent1 (advent)
advent1 (advent)

Számos családi és gyermekprogram várja az érdeklődőket a hétvégén.

Karácsonyi ünnepváró műsorral indul december 13-án, pénteken a hétvégi programsorozat. A Városháza Dísztermében 17.00 órától a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI Népzene tanszakának növendékei és tanárai adnak műsort „Luca-luca kitty-kotty…” címmel.Szombaton 10 órától kezdődnek a kézműves foglalkozások a Püspöki Palota Adventi Udvarában.

A Fekete Sas Patikamúzeumban 14.00 óráról szappan és fürdősó készül szakemberek vezetésével. A programra előzetesen lehet jelentkezni a +36 20417 60 67 telefonszámon. Az Öreghegyi Közösségi Házban 15.00 órakor kezdődik a Ficak családi délután.

A Szabadművelődés Házában a Terembura Kulturális Egyesülettel a mézeskalácssütés fortélyait sajátíthatják el a karácsonyra készülő háziasszonyok és a gyermekek. Az ünnepi készülődés résztvevői ezt követően kikapcsolódhatnak A Szabad Színház 18.00 órakor kezdődő  „Tündöklő csillag ünnepe” című előadásán. A Felsővárosi Közösségi Házban 17.00 órakor indul a Kákics Táncház. A karácsonyi népszokások, daltanulás mellett egy kis vásárt is rendeznek, ahová kicsik, nagyok, még kisebbek és még nagyobbak elvihetik saját készítésű kézműves termékeiket, és a táncház forgatagába mustrára tehetik ki azokat.

Vasárnap folytatódnak a gyermekprogramok, ahol a felnőttek is jól érezhetik magukat. Ismét kinyitja kapuit az Adventi Meseház, ahol 10.00 órától kerámia karácsonyfadíszek, 14.00 órától szaloncukrok és asztali díszek készülnek. A püspöki Adventi Udvarban mesedélután lesz a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjaival. Mits Péter zenés műsorral várja a családokat a Városház téri Adventi színpadon.

Lélekmelengető hangversenyt szervez a Vox Mirabilis Kamarakórus a Jézus Szíve templomban szombaton 19.00 órától. A Városi Képtár – Deák Gyűjteményben verses-zenés koncert lesz, ahol vasárnap 15.30 órától Weöres Sándor versei mellett moldvai népénekek csendülnek fel, míg a Maroshegyi Szent Kristóf templomban 16.30 órakor kezdődik a karácsonyi koncert.

Ezen a hétvégén sem maradunk koncertek nélkül, hiszen szombaton 19.00 órától a Lions of Suburbia, míg vasárnap 15.00 órától a Fehérvár Hangja döntősei lépnek fel a Magyar Király Szálló előtti téren felállított Zichy színpadon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik