Kultúra

Presser és Adamis a Grammy-jelöltek között

Pontosabban az a dal van versenyben a díjért, amiben szerepel egy részlet a Gyöngyhajú lány című szerzeményükből, így szerepel a magyar zenészek neve a jelöltlistán.

A több tízmilliós eladásokat produkáló Kanye West Yeezus című, sorrendben hatodik stúdióalbumán szerepel a „New Slaves” című dal, amelyben vendégénekesként Frank Ocean működik közre. A 36 éves amerikai rappersztár a szám utolsó mintegy másfél percében használta fel hangmintaként a Presser Gábor zenéjére és Adamis Anna szövegére 1969-ben született Omega-számot, a „Gyöngyhajú lány”-t. Még Kóbor János énekének egy részlete is hallható az eredetileg 1969-ben, az Omega 10000 lépés című albumán megjelent dalból.

Kanye West menedzsmentje engedélyt kért a részlet használatára, és a lemez borítóján is feltüntették a szerzőpáros nevét. A Lángoló Gitárok blog észrevette, hogy a feldolgozásnak köszönhetően a hétvégén kihirdetett Grammy-jelöltek listájára is felkerültek, hiszen a “New Slaves” versenyben van a legjobb rapdal kategóriájában.

Videó: Nekünk valahogy jobban tetszik az eredeti

Videó: Ha már mindenképpen feldolgozás, akkor ezt ajánlanánk, egy bolgár tehetségkutatóból

Ajánlott videó

Olvasói sztorik