Kultúra

The Carbonfools koncertet hoz a Mikulás az IH-ba

December 6-án az IH Rendezvényközpontban ad – várhatóan fergeteges – koncertet a magyar, de elsősorban angol számokkal előrukkoló The Carbonfools együttes.

A banda elsősorban elektronikus zenei együttes, zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Egyedi hangzásviláguk alapja az elektronikus és az élőhangszeres zene egysége.
Mikulás napján, december 6-án, látogatnak városunkba, méghozzá az IH Rendezvényközpontba, ahol 19.30-tól lépnek fel. Jegyek a helyszínen kaphatók, elővételben 1.500 Ft, a koncert napján 1.800 Ft.

Az együttes a 2001-es Sziget Fesztiválon debütált, első nagylemezük, a Poisoned Goulash 2004-ben jelent meg a CrossRoads Records-nál. 2006-ban csatlakozott hozzájuk Fehér Balázs énekes, aki énekével és dalszövegeivel dobta fel az együttes zenéjét.

Második nagylemezüket, a Carbonheartot 2008-ban jelentette meg az 1G Records. Tulajdonképpen ezzel a lemezzel léptek be a magyar zenei elitbe, dalaikat előszeretettel játszották a magyar televíziók és rádiók. 2010 végén jelent meg a harmadik nagylemezük, a Carbonsoulés 2012 a negyedik, a Carbonsweet.

Tagok: Bicskei Titusz – elektronika, Fehér Balázs – ének, Keleti Tamás – dob, Fekete István – gitár és Miklós Milán – basszusgitár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik