Kultúra

Szegeden is bemutatják az Overdose-filmet

overdose (overdose)
overdose (overdose)

Három évesen a világ egyik leggyorsabb lova volt. Betegségének bő egy évét dolgozták fel.

A film a csodaló történetének azt a tizenöt hónapját mutatja meg, amikor savós patairha-gyulladást kapott, balszerencséjére lesérült és el is pusztulhatott volna. De felépült és még versenyzett is! Idegőrlő egy időszak volt. Előtte tíz versenyt parádésan megnyert, majd a párizsi futamon is elindult, ahol egy kis technikai malőr miatt, mivel az egyik kapu nem nyílt ki és egy ló bent ragadt, érvénytelenítették eredményét, ami amúgy új pályacsúcs lett volna. Ugyanezt a versenyt még aznap egy esti időpontban megismételték, de az egészségét szem előtt tartva Overdose már nem indult.

Ezután jött egy másik verseny, amit tíz hosszal nyert meg, és 2009. április 19-én a Kincsem Parkban, 25 ezer ember előtt, az OTP-Hungária Nagydíjon is megvillant, amikor nyolc hosszt verve a második lóra, meglógott a mezőnytől és simán nyert. Ezt a sikerszériát követően kényszerült nyolc verseny kihagyására. Ekkor betegedett meg, erről a tizenöt hónapról szól az Overdose-dokumentumfilm.

Először november 18-án, Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatták be az HBO és a Magyar Nemzeti Filmalap közös, a Filmteam produkciójában készült dokumentumfilmjét, az Overdose-t. A vetítés teltházas volt és hatalmas siker fogadta a filmet.

Szegeden, december 5-én 18:15-kor lesz a vetítés, a Belvárosi Mozi Balázs Béla termében. A film után a rendező, Ferenczi Gábor lesz a vendég.

A dokumentumfilm szép kritikát is kapott, amit itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik