Kultúra

Kortárs Művészeti Piac Szentendrén

Karácsonyi ajándékvásárlásra hívja szombaton a képző- és iparművészet iránt érdeklődőket a Ferenczy Múzeum.

A tárlatlátogatók előtt eddig is népszerű képzőművészeti alkotások, festmények, grafikák ezen a napon kiegészülnek a képző- és iparművészek által kimondottan erre az alkalomra készített tárgyaival. A Kortárs Művészeti Piac (KOMP) kínálatában hangsúlyos szerepet kap a minőségi gyermekjáték, az egyedi csomagolóeszköz és üdvözlő kártya, s a karácsonyi hangulathoz illeszkedő lakberendezési tárgyak.

Ullmann Katalin ékszereit is megvehetik december 7-én vagy 21-én a szentendrei Ferenczy Múzeumban.

A fotót megnézhetik a KOMP facebook oldalán is.

Tárlat és vásár együtt

A fiatal művészek munkái minden évszakban népszerűek a szentendreiek és az ide látogatók körében. A két karácsonyi vásári napon: december 7-én, szombaton és 21-én délelőtt 10 és este 6 óra között az érdeklődők találkozhatnak ismert és újonnan csatlakozó művészekkel is. A karácsonyi bevásárlás ezúttal kulturális eseményt jelent, hiszen a KOMP zaj helyett zenét, fények helyett önmagukért beszélő alkotásokat, a személytelenség helyett baráti beszélgetéseket kínál – hívogatnak a szervezők. A belépés a vásárra ingyenes, a múzeum kiállításai belépőjeggyel látogathatók! (A Ferenczy Múzeum címe: Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.)

Olcsón is lehet nagyszerűt

A közeli Dumtsa korzón, a szabadtéri vásárban is találkozhatnak értékes képzőművészeti alkotásokkal, de mindkét helyszínen felkészültek a művészek arra, hogy kisebb értékű grafikákat, használati tárgyakat, más alkotásokat kínáljanak – gondolva a vékonyabb pénztárcájú vásárlókra is. A szentendrei adventi kínálatról tudjanak meg mindent itt.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik