Kultúra

Kiscsillag koncerten tombolhatunk

Lovasi Andrással és a Kiscsillag többi tagjával a JATE Klubban találkozhatnak a rajongók Szegeden, december 6-án.

A banda rengeteg városban lépett már fel, így többek között Szegeden is, de most ismét városunkba látogatnak. December 6-án, 21 órától a JATE Klubban élvezhetik a koncertet az érdeklődők. A belépő ára elővételben 1.500 Ft, a helyszínen 1.800 Ft.

A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, amit Lovasi András alapított egy véletlenszerűen jött ötlettel. Zenélni támadt kedve és úgy döntött, szól pár embernek.  Felkereste a Kispál és a Borz egykori dobosát, Brautigam Gábort, az ős-Kispál basszusgitárosát, Ózdi Rezsőt, valamint a PUF-os Leskovics Gábort, hogy nem ugornának-e össze egy próbára zenélni. A próbák olyan jól sikerültek, hogy egyik követte a másikat és hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora.

A koncertműsort koncertek, majd klub- és fesztiválkoncertek sorozata követte, majd újabb számok jöttek, így lassan elkészült egy teljes lemezanyag. A Kiscsillag debütalbuma a kritikák szerint az elmúlt évek legjobb Lovasi anyaga. A 13+1 számot tartalmazó, háromnegyed órás Greatest Hits vol. 1. 2006-ban jelent meg és a mai napig 8000 példány fogyott belőle.

A zenekarból 2008-ban kivált Brautigam Gábor, helyette a Kispál és a Borzban is játszó Mihalik Ábel ült a dobok mögé. A zenekar ebben a felállásban készítette el második lemezét Örökre szívembe zártalak címmel, amely 2009 tavaszán került a boltokba.

A lemezmegjelenést a 2009-es év hátralévő részében országos lemezbemutató turné követte, kiegészülve több külföldi fellépéssel és három videoklip megjelenéssel.

A zenekar 2010 novemberében jött ki Sirály című kislemezével, amit a 2011. november 4-én megjelent Néniket a bácsiknak! című harmadik Kiscsillag nagylemez követett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik