Kultúra

Izgalmas programokkal indul az advent

Íme a hétvégi programok!

Öt Templom Advent
Az Öt Templom Fesztivált szervező Karzat Színház és a fesztivál házigazda gyülekezetei idén újra adventi, hanukai programokkal várják az ünnepek hagyományait és békességét keresőket Győr-Újváros templomaiba.

Időpont és helyszín: November 29-től december 22-ig
Újváros templomai

Advent Győrben
November végén ünnepi fénybe burkolózik a város. Az Advent időszaka ebben az évben is felejthetetlen hangulatot, színes programokat tartogat az ünnepre készülődőknek. A belváros díszfénybe öltözik, a forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illata lengi be az utcákat. A Téli Fesztivál a felnőtteknek és a gyerekeknek is sok érdekes programot tartogat. A Széchenyi téren ismét felállítják mindannyiunk karácsonyfáját, ott lesz a téren a betlehem és a rénszarvasszán a gyerekek nagy örömére.

A megnyitón felgyúlnak az ünnepi fények, bekapcsolják a város díszvilágítását. A Széchenyi téren ismét megcsodálhatjuk majd az ünnepi fényjátékot.

Időpont és helyszín: November 29.

CsillagcsengőA Zabszalma együttes koncertje
Késő ősszel, a Márton-napi ludak gágogásával, óriási léptekkel érkezik a tél, az emberek szívébe észrevétlenül belopódzik a közeledő Karácsony hangulata. A zenekar regős éneke belevegyül a karácsonyi forgatag betlehemes játékaiba és „Csillagcsengőkkel” köszöntik a téli ünnepet.

Időpont és helyszín: November 30. 16.00 óra,
Széchenyi tér

Adventi első gyertyagyújtás az Apátság előtti téren
Időpont és helyszín: November 30. 17.30 óra,
Pannonhalmi Főapátság

Képeslapgyűjtők Országos Találkozója
December 1. 8.00 órától 14.00 óráig,
Petőfi Sándor Művelődési Ház

Adventi gyertyagyújtás Győrött
A gyertyát meggyújtja: Dékány Ferenc, a Győri Egyházmegyei Katolikus Iskola Főhatóság igazgatója. Köszöntőt mond: Simon Róbert Balázs, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A műsorban fellép: a CANT’ART Énekegyüttes, a Richter Rézfúvós Kvintett Pöcz Balázs vezetésével, verset mond Gyimóthy Mátyás, a Váci Mihály Általános Iskola diákja.

December 1. 17.00 óra,
Széchenyi tér

Világslágerek, karácsonyi örökzöldek nagyzenekari kísérettel
A Győri Filharmonikus Zenekar bérletes hangversenye.
Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Közreműködik: Szulák Andrea – ének

Ki ne ismerné Szulák Andreát, a közkedvelt énekest? A Varga Tibor bérletsorozat hangversenyén, advent első vasárnapján világslágerekkel, karácsonyi örökzöld dallamokkal készül elkápráztatni a közönséget, melynek nagyzenekari kíséretét, a megszokott magas színvonalon a Győri Filharmonikus Zenekar biztosítja az Artisjus díjas karnagy, Silló István vezényletével. Érdemes lesz ezen az estén is ellátogatni a Richter Terembe, mert egy meghitt hangulatú előadáson élhetjük át a karácsonyvárás örömét.

Vezényel: Silló István

Idősek Adventje
December 3. 15.00 óra,
Bencés Templom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik