Kultúra

Így készült az év legjobb reklámja

volvo (volvo)
volvo (volvo)

Még Van Damme is meglepődött, amikor megmondták neki, hogy két tolató kamion között, a visszapillantón állva kell majd spárgáznia.

Magam részéről nem igazán kedvelem Jean-Claude Van Damme-ot. Bár igaz, a Véres Játék az egyik kedvenc filmem volt gyerekkoromban, de azért valljuk be, az sem egy Mefisztó: mint a Van Damme filmek jó része, az is arról szól, hogy az izmos belga péppé ver egy böszme nagy fickót, aztán övé lesz a lány. Opcionálisan a világot is megmentheti.

No, de ez a Van Damme, amit az év reklámjának kikiáltott Volvo kamionos kisfilmben csinál, az nagyon kemény! Már írtunk róla, itt.

Most pedig rátaláltunk az alábbi videóra, ami a reklámfilm előkészítését mutatja be.

Az első etapban a rendező magyarázza el, hogy mi és hogy, látjuk az egyik kamionsofőrt is, de érdekesebb a második rész, amikor Jean-Claude Van Damme-nak elmondják, hogy „Na figyi, az van, hogy két tolató kamion között, a visszapillantó tükrökön kellene egyensúlyoznod, miközben azok annyira eltávolodnak egymástól, hogy terpeszteni fogsz, és akkor jön a spárgázás.”

Érdemes figyelni a belga majdnem érzelemmentes arcát, amikor visszakérdez, hogy „Várjál-várjál! Mindeközben én le is eshetek, nem?”. Majd azt is megtudja, hogy ez nem trükk, két hús-vér ember fogja majd a kormányt, de ők becsszó annyira jó sofőrök, meg a Volvo is annyira stabil kamionokat gyárt, hogy úgyse esel le, te sztárszínész.

Van Damme ekkor összeráncolja a homlokát, aztán rákérdez, hogy ő is vezethet-e kicsit ezeket a böszme nagy kamionokat. És amikor válasz igen, akkor újra kerek lesz a világ!

Az addict blog segítségével rátaláltunk a WSJ témába vágó anyagára, amiből kiderül: a megdöbbentő reklámfilmet tényleg mindenféle számítógépes animáció nélkül vették fel, az egyetlen trükk egy biztosítókötél volt, amivel Van Damme-ot odarögzítették a kamionokhoz, hogy ha baj van, mégse törje ki a nyakát.

UI:

Úgy látszik, Van Damme a filmkészítés helyett, mostanság spárgázásával turnéz mindenféle reklámokban. Például ebben:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik