Kultúra

Bemutatkoznak a rúdtáncosok

flyfitness (flyfitness, )
flyfitness (flyfitness, )

Izgalmas rúdtáncbemutatóval vár minden érdeklődőt a FlyFitness Mozgásstúdió.

Immár második alakalommal rendezik meg a székesfehérvári FlyFitness Mozgásstúdió bemutatkozó estjét, ahol az előadók, vagyis a stúdió tanítványai látványos és izgalmas produkciókkal kápráztatják el a közönséget november 16-án 18 órától.

“Lázas készülődésben telnek a hetek, a közelgő nagy napot mindenki türelmetlenül várja. Stúdiónk különleges, a környéken egyedülálló óráit a kisiskolástól az érett felnőttig minden korosztály látogatja. Kezdőtől a haladóig, egyéni, páros és csoportos formációkat is láthatunk majd a színpadon.”

A produkciókat a tanítványok maguk készítették az órákon elsajátított rudas, karikás, hammock-os trükkökből.

De milyen is az a rúdtánc, amit fitness termekben lehet elsajátítani?

Kitartás, erő, művészet. Még mindig rengetegen vannak azok, akik a rúdtáncot a striptízzel azonosítják. Pedig a nem túl pozitív közvéleménnyel ellentétben, az igazi poledance, nem vonaglás vagy vetkőzés. Sokkal inkább a tánc és gimnasztika egyik formája, ahol a résztvevők egy függőleges rúd segítségével adják elő produkciójukat. Ez nem is egyszerűen egy sport, sokkal inkább egy önkifejezésre alkalmas művészet. Elsősorban segít fejleszteni kitartásunkat, hajlékonyságunkat, erősít és formál is. Nem utolsó sorban növeli az ezzel foglalatoskodók önbizalmát. Még egy tévhit eloszlatása: nem csak nőknek való!, több férfi és gyermek is versenyszerűen űzi ezt a kitűnő sportot.

Kid-rúd Fitness

7-15 éves korú gyerekeknek ajánlott. A gyerekek számára kicsit a játszóterek mászókáira hasonlít. Nagy állóképesség, erő és hajlékonyság kell hozzá, amit az órákon elsajátíthatnak a gyerekek. Ezen felül fejleszti a koordinációs képességet, erősíti a testtudatot és egy új, feltörekvőben lévő versenysportot köszönthetünk benne.

Karika (Aerial hoop)

A mennyezetre függesztett fém karika formájú tornász eszközön, kecses ,statikus légtornász elemek sajátíthatnak el a kíváncsi jelentkezők. A gyakorlatok remekül formába hoznak. Csak nagyon vakmerő és jó kondícióban lévő lányoknak és nőknek ajánljuk 10 éves kortól.

Légtorna

A légtorna óra az antigravity jógához használt anyagon, azaz a hammock-on történik. Az óra egy része akrobatikus légtornász elemek elsajátításából és kigyakorlásából áll, de természetesen bemelegítő és nyújtó-lazító gyakorlatok is történnek, mindez végig a hammock anyag segítségével. Minden porcikát átmozgató sportág, serkenti az agyműködést és a vérkeringést. Iskolás korosztály számára, 6 éves kortól ajánlott.

“2012 októberében megrendezett első házi bemutatónkat a stúdió termében rendeztük meg, hogy a családtagok, barátok, ismerősök előtt lehetősége nyíljon mindenkinek megmutatnia tudását. Idén a nagy érdeklődésre való tekintettel a Köfém Művelődési Ház színpadán szerepelhetnek a vállalkozó szellemű tanítványok.Várunk minden érdeklődőt szeretettel bemutatkozó estünkre és óráinkra egyaránt!” – írta a Fehérvár24-nek küldött közleményében a FlyFitness Mozgásstúdió.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik