Kultúra

Maréknyi ember a Nemzeti első közönségtalálkozóján

vidnyánszky attila (vidnyánszky attila, )
vidnyánszky attila (vidnyánszky attila, )

Mindössze tizenheten mentek el az eseményre. Vidnyánszky Attila szerint nincs idő a vitákra, örömturizmus van.

Tizenheten jelentek meg a Nemzeti Színház igazgatója által meghirdetett közönségtalálkozón – számolt be az eseményről a Bors Online. A Vidnyánszky Attila által meghirdetett kötetlen beszélgetésen ráadásul „kórusban méltatta a maréknyi szimpatizáns” a direktort – írja a lap.

A vendégeket bársonyszékekbe ültette és ásványvízzel kínálta az Alföldi Róbertet váltó új vezetés: Vidnyánszky Attila igazgató, helyettese, Eperjes Károly és Szabó László kommunikációs vezető.

Az egyórás kötetlen beszélgetésen kiderült, hogy a társulat jó hangulatban, fesztelenül dolgozik, az esetleges sérelmekről nem beszélnek. Idejük sincs torzsalkodásra, mert rengeteg munkájuk van.

„Estéről estére nagyon tisztességesen megtelik a színház. Alakul a közönségünk, jobban, mint gondoltam, de most még örömturizmus van. Később dől majd el, valóban tetszenek-e darabjaink” – mondta az igazgató.

A rendezvényen többi közt felmerült a kérdés, hogy a teátrum vezetője miért tiltotta le a hozzászólásokat az intézmény honlapjáról. Vidnyánszky ezt úgy magyarázta, hogy „tiszta” weboldalt szeretne. Az igazgató szerint leülnek mindenkivel vitázni és lehetőséget biztosítanak a vélemények elmondására, de ehhez vállalják az arcukat és a nevüket.

„Ez volt az első találkozónk, nem tudtuk mire számíthatunk, de aki itt volt, az jól érezte magát” – értékelte az eseményt a lapnak Szabó László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik