Kultúra

Százmilliókból gazdálkodhat Kerényi Imre

huszezer-forint(960x640)(1).jpg (forint, pénz, húszezer)
huszezer-forint(960x640)(1).jpg (forint, pénz, húszezer)

A kormány 336,9 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a magyar kulturális értékek megőrzése és fejlesztése ügyével összefüggő feladatokért felelős miniszterelnöki megbízott tevékenységének finanszírozására.

A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányrendelet szerint az átcsoportosítást a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalék terhére kell végrehajtani a fel nem használt rész tekintetében visszatérítési kötelezettséggel.

A határozat szerint jövőre 281,1 millió forint összegű támogatást kap a miniszterelnöki megbízott a 2014. évi központi költségvetés keretében. A Miniszterelnökség honlapja szerint a magyar kulturális értékek megőrzése és fejlesztése ügyével összefüggő feladatokért felelős miniszterelnöki megbízott jelenleg Kerényi Imre.

Fotó: MTI/Beliczay László

A kormány csütörtökön 10 millió forint átcsoportosítását rendelte el a Rubik-kocka motívuma és gondolatisága által ihletett kiállítási központ megvalósításával összefüggő feladatokra, a támogatást a megalakítandó programiroda személyi jellegű költségeire használhatja fel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.. A programiroda feladata lesz a központ létesítésével kapcsolatos előkészítő munkálatok lebonyolítása, például a nemzetközi építész pályázat előkészítése is.

Szeptember elején a kormány a Rubik-központ megvalósításával összefüggő feladatok ellátására, a beruházások előkészítésére 200 millió forint azonnali átcsoportosítását rendelte el. Az akkori kormányhatározat a központ előkészítésével kapcsolatos feladatokra a 2014. évi központi költségvetésből 520 millió forintot irányzott elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik