Kultúra

Csipkebogyó piknik a kincses félszigeten

csipkebogyó (csipkebogyó, )
csipkebogyó (csipkebogyó, )

Csipkebogyós program Tihanyban.

Tihanyról mindenkinek először a levendula jut az eszébe, pedig ez a gyönyörű község ennél sokkal több természeti és kulturális kinccsel rendelkezik. Ennek bizonyítására törekszik a Piac Placc is, amikor rendhagyó módon Csipkebogyó Pikniket szervez október 26-án – írják a szervezők Tihany honlapján.

Piac Placc, a nyüzsgő közösségi tér

A Tihanyi Piac Placcon minden szombat délelőtt pezseg az élet, helyi és környékbeli árusok kínálgatják finomabbnál finomabb portékájukat. Füstölt és sült kolbász, házi kenyér, lángos, sajtok, lekvárok, szörpök és pálinkák – minden ami szemnek szájnak ingere. Az elmúlt 5 évben a Tihanyi Piac Placc Tihany találkozó pontja lett, ahol minden szombaton összegyűlnek a község lakói, a helyi nyaralók, a gasztronómia iránt rajongók valamint régi és új ismerősök. Egy hely, amit legalább egyszer muszáj meglátogatni.

Northfoto

A Piac Placc 2013 augusztusában fordulóponthoz érkezett és átköltözött a Tihany-rév melletti füves-fás területre. Az új helyszín nemcsak sokkal nagyobb és hangulatosabb – árnyas fák, Balaton közelsége – hanem rendezvények szervezésére is alkalmasabb.

Csipkebogyóért csipkebogyót

A Csipkebogyó Piknik keretében megkóstolhatjuk a csipkebogyót a legkülönbözőbb formáiban. Lesz lekvárfőzés helyben a Piac legnépszerűbb termelőivel (Kaldeneker Lekvárosház, Tündérsziget), csipkebogyós vadragu főzés (Ízek a vadászházból), csipkebogyós grill szósz a frissen grillezett húsok mellé (Zsolti a konyhában), csipkebogyós forró ital (Zsusska) és tea (Herbatea), csipkebogyó szörp, csipkebogyóval ízesített bor (Aklan Pince) és természetesen az évszakra való tekintettel csipkebogyó pálinka is.

A program keretében a látogatókat egész napos élő zene szórakoztatja, míg a legkisebbekkel a Fehérlófia Waldorf Iskola önkéntesei foglalkoznak majd.

A Piac Placc talán legérdekesebb programja a “csipkebogyóért, csipkebogyót” kezdeményezés lesz, melynek keretében, aki hoz egy vödörnyi (4 kg) frissen szedett, sértetlen csipkebogyót, a Piac Placc több árusánál beválthatja azt csipkebogyó lekvárra.

A rendezvény szervezői rossz idő esetén sátorral készülnek. A program látogatása ingyenes. További információért kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik