Kultúra

Verseny a hajtánypályán

A Királyréti Hajtánypálya különleges programmal várja ma a versenyezni vágyókat.

A Földünkért Világnap alkalmából különleges versenyre vár mindenkit a Királyréti Hajtánypálya, ahol nem a gyorsaság, hanem az ügyesség és a tudás is fontos. A verseny folyamán a pálya körül, több ponton különbözo kérdéseket helyeznek el, melyeknek témája a Föld élővilága.

A VERSENY MENETE

A versenyző húz egy számot, majd a pályán kihelyezett dobozokból hajtányozás közben begyűjti az adott számhoz tartozó kérdéseket. A kérdések témái az adott naphoz kötődő természetismereti kérdések lesznek. Aki sikeresen megválaszolja a kérdéseket, elviheti az ajándékok egyikét (családi hajtányjegy, Szellemkisvasútjegy, Betlehemes Kisvasútjegy, Királyréthez és a kisvasúthoz kötődő emléktárgyak). A verseny folyamán nem a gyorsaság számít, hanem a pontos válaszok.

NEVEZÉS

A versenyre bárki jelentkezhet. Lehet egyénileg és lehet csoportosan is indulni (család, baráti társaság), azonban figyelmbe kell venni, hogy egy hajtány befogadóképessége maximum 4 fő. A nevezők számára a máskor is szükséges hajtányjegyet szükséges csupán megváltaniuk (300 Ft/fő/kör).

A versenyt 13.00 és 13.30 között tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik