Kultúra

Dokumentumfilmen a londoni magyarok

Közösségi finanszírozásból készül a Menjek/Maradjak stábjának második filmje, ami most a legnépesebb külföldi magyar város, London magyarjainak életét mutatja be.

Az alkotók első filmje New Yorkban készült, két ottani magyar életét mutatta be, akik teljesen különböző utat jártak be. Az egyik egyetemet végzett, Manhattanben lakik, a Reutersnél dolgozik, közben a Magyar Narancson is ír egy blogot, a másik pedig illegális munkásként egész nap fűszereket csomagol. A teljes film meg is tekinthető a következő videón.

Az első rész után jelenleg két másik munkálatai folynak, Berlin és London magyarjairól is film készül. A londoni epizódhoz az alkotók alig két hete indítottak közösségi finanszírozást és máris összegyűlt a tervezett ezerfontos költség, de aki úgy gondolja, még november 18-ig támogathatja a produkciót. A szereplőválogatás is folyik, online kérdőíven várják a lehetséges szereplők jelentkezését.

Október 24-én a stáb kiutazik az angol fővárosba, ahol támogatói esttel egybekötött filmbemutatót tartanak, levetítik a New York-i részt és fellép a filmhez zenét készítő Anima Sound System is. A londoni epizód kampányvideója már el is készült, íme:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik