Kultúra

Szuperszámítógép, a nemzeti virtuális laboratórium

A Szuperszámítógép, a nemzeti virtuális laboratórium témakörében rendeznek szakmai workshopot október 17-én a Szegedi Tudományegyetemen.

A Szuperszámítógép, a nemzeti virtuális laboratórium címmel  kerül sor szakmai workshopra október 17-én csütörtökön 13 és 15 óra között, az SZTE Regionális Tudástranszfer és Szolgáltató Központjában, a rektori hivatal épületében.

A szuperszámítógéppel kapcsolatos kutatások különböző tudományos vonatkozásairól Czirják Attila, az SZTE egyetemi docense, Dombi György tanszékvezető egyetemi tanár, és Viskolcz Béla tanszékvezető főiskolai tanár tart előadást.


fotó: AFP

A Szuperszámítógép, a nemzeti virtuális laboratórium projekt legfőbb célja, hogy a három nagy vidéki egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, és a Debreceni Egyetem lokális szuperszámítógépes rendszereinek összekapcsolásával a megújult felsőoktatási kutatási infrastruktúra használhatósága és kihasználtsága a lehető legmagasabb szintre emelkedjen, a kutatás pedig minél több területen kimagasló eredményt érjen el, további nemzetközi kutatási együttműködési lehetőségekhez juttatva a magyar kutatókat.

A workshop részletes programot itt talható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik