Kultúra

Nemhogy vundersőn, de még zuperszexi sem

Sebestyen-Balazs-es-Vadon-Jani(1)(960x640)(1).jpg (Sebestyén Balázs, Vadon Jani)
Sebestyen-Balazs-es-Vadon-Jani(1)(960x640)(1).jpg (Sebestyén Balázs, Vadon Jani)

Az egyszeri 21. századi tévénéző nem igazán értette az RTL Klub új csodaprodukciójának címét. Ennél is nagyobb baj, hogy közben és utólag magát a műsort sem.

Alapvetően nem nevezhető unalmasnak Sebestyén Balázs és Vadon Jani párosa. Alapvetően. Bár a mínusz Rákóczi (akár ez is lehetett volna a Vundersőn ás Zuperszexi címe) egyik alapelve az lenne, hogy „az a lényeg, hogy a néző érezze jól magát, ne a vendég. A sablonkérdéseket és a betanult válaszokat is elfelejthetjük” (Kolosi Péter), nagyjából mindent sikerült ellőni az első műsor alkalmával, ami ennek tökéletesen az ellenkezőjét bizonyítja.

Sebestyén Balázs saját elmondása szerint sem akart porondmester lenni (inkább önmagát adná – mondta ő), ezt a szerepet ezért átruházták Boros Lajosra, aki a közönség mögött ülve – olykor kikapcsolt mikrofonnal – feszengte végig a kínos másfél órát és már olykor kínjában sem nevetett. Ami nagyobb gond, hogy a nézők sem, pedig még azok a fingós poénok sem maradtak ki a műsorból, amihez végső kétségbeesésében nyúl egy ilyen műsor kreatív producere.

Már ha egyáltalán képesek vagyunk megválaszolni azt, hogy ez milyen műsor akart lenni. Egyszerre ötvözte a roast, a stand up, kabaréműsor és közéleti bulvár magazinműsor elemeit, de ezek a momentumok is csak abból a fajtából tűntek fel, amit leginkább gyávának nevezhetünk. A lassan közéletivé (vagy inkább közösségivé) váló celebek oltásai úgy sültek voltak el igazán jól, ha őket is meghívják a műsorba. A csatorna ehelyett a maga által kinevelt celebeket forgatta meg a képernyőn egy keresztpromó erejéig, őket is olyan borzalmasan megírt szövegekkel, amihez képest Szikora Róbert az X-Faktorban elmondott instrukciói valódi életbölcsességnek tűnnek.

Az első adás mélypontja természetesen a Morgan Freemannek maszkírozott Fekete Pákó feltűnése volt, akinek szerepe nagyjából abban ki is merült, hogy ku*vázott egy kiadósat, ezzel is mutatva a műsor bevállalóságát. Bevállalás helyett azonban inkább óvatoskodás volt, amit a Lazáry Viktor-videó passzív narrációjánál semmi nem mutatott jobban. (Akár őt is meg lehetett volna hívni a műsorba, ez azonban több okból kifolyólag sem történhetett meg – a hivatalos verzió szerint azért, mert már a műsor indulása előtt kikötötte Kolosi Péter, hogy a többi szórakoztató műsorukhoz hasonlóan politikus a Vundersőn és Zuperszexiben sem szerepelhet. Persze azt is mondták, hogy a műsor vicces lesz és szórakoztató…)

Bármennyire is bíztunk az RTL kreatívjaiban és a kétharmadnyi morningsó dinamikusságában, ez egyelőre igen távol áll attól, hogy az elkövetkezendő évek meghatározó televíziós műsora legyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik