Kultúra

Meghalt a Hungária együttes alapító tagja

mikrofon (mikrofon, )
mikrofon (mikrofon, )

69 éves korában elhunyt a Hungária együttes alapító tagja Csomós Péter – adta hírül a zene.hu.

Te még hallottad Csomit koncerten zenélni a 60-as, 70-es években?

A zenész a legendás zenekaron kívül a Mistral, a Syconor, a Juventus, a Jam és a Tűzkerék énekes-gitárosa is volt.

„Nagyon fog hiányozni mindenkinek, aki szerette. Nyugodj békében Csomi!” – így búcsúzott Fenyő Miklós egykori zenésztársától.

Csomós és a Hungária

Egy nagyinterjúban Csomós elmesélte az egész élettörténetét, s persze azt is ahogy a Hungária megalakult. Innen szemezgettünk.

Csomós Péter apja közlekedési rendőrtiszt, anyja varrónő volt, a kis Péter már 6 évesen templomi kórustag volt,később furulyázni is megtanult. Jó tanulmányi eredményeit a szlei egy motorbiciklivel honorálták volna, de ő inkább a tangóharmonikát választotta, majd gitározni tanult. Egy középiskolába járt Bródy Jánossal, konkurens iskolai zenekarokban játszottak. Fogorvosnak készült, de nyomdász lett belőle, viszont a zene jlentett neki mindent. 1964-ben ismerte meg Fenyő Miklóst, akivel a Syconor együttesben zenéltek együtt először, majd Fenyő csatlakozott Csomós későbbi zenekarához, a Helikonhoz – ez lett Fenyő ötletéből Hungária. 1967 augusztus 25-én volt az első Hungária-koncert Balatonfüreden. Csomós később együtt játszott a kor kiemelkedő gitáros tehetségével, a fiatalon elhunyt Radics Bélával is. A Hungária után játszott a Juventusban többek közt Tátrai Tiborral, Póka Egonnal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik