Kultúra

Jön a Könyves Vasárnap

könyv  (könyv, könyves bolt, könyvtár)
könyv  (könyv, könyves bolt, könyvtár)

Versmaratont, országos szavalóversenyt, de még talált tárgyak kiállítását is találtunk a programok között.

Az Országos Könyvtári Napok eseményeibe a Dunakanyar gyűjteményei is bekapcsolódnak. Nézzünk körül!

Szentendre

Szentendrén, a Pest Megyei Könyvtárban kedden mutatják be Máté György Olvasnivaló Szentendréről, szentendreiekről című könyvét, szerda délelőtt Kovács Marianna mesemondó segít utat találni a mesék világába a gyerekeknek. Csütörtökön este hatkor egy újabb könyvbemutató jön: Litkei-Móricz Imre: Kirekesztetten című könyvével ismerkedhet a közönség, pénteken pedig Weöres Sándor versolvasó maraton indul, amire még lehet jelentkezni. Vasárnap délután meglepetés programokkal várják a látogatókat.

 

Fotó: szfki.hu

Esztergom

A városi könyvtár már ötödször hirdetett „…virág volt a vers…”címmel országos versenyt az 50 év fölötti amatőr versmondóknak. A szombaton 10-kor kezdődő vetélkedés győztesei több ezer forint értékű könyvet kapnak ajándékba. A zsűriben kiváló művészek értékelik a produkciókat: Bács Ferenc színművész, Pásztó András tanár, Petrozsényi Eszter színművész és Durzák Anna tanár, előadóművész.

Vác

A városi könyvtár szerdán indítja el felolvasásait a kórházban fekvő beteg gyerekeknek. Csütörtökön délután „kiállítást” nyitnak a könyvtárban felejtett értékekből, majd klasszikus táblás játékokkal várják a látogatókat. Pénteken bemutatkozik náluk a Rainbow könyvközösség és az Aeron Kiadó, szombaton pedig az ipolysági és váci cserkészcsapat helytörténeti vetélkedése mellett lesz családi nap és könyv csere-bere is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik