Kultúra

Víz alatti tárlat

Négy elem – ez a témája annak az országos képző-, ipar- és fotóművészeti tárlatnak, amelyet a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) szervezett tagjai részére.

A MAOE azzal a céllal rendezte meg a seregszemlét, hogy átfogó képet adjon jelenlegi tagjai művészetéről, így a sokrétűen megközelíthető tűz-víz-levegő-föld tematika keretein belül bemutatkozási lehetőséget biztosítson számukra. A képzőművészek pályázhattak festészet, szobrászat, grafika területeken, az iparművészek pedig az alkalmazott grafika, az illusztráció, a textil és a kerámia közül választhattak.

A szakmai zsűri által kiválasztott művekből rendezett kiállítás egy időben négy helyszínen kerül megrendezésre. Budapesten az Olof Palme Házban, Szentendrén a Régi Művésztelep Galériájában, a Barcsay Múzeumban, valamint egy alternatív helyszínen, a szentendrei Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpontban tartják, ahol 72 mű nagyított printjeiből látható Vízalatti tárlat.

Az uszoda nem csak az egyik elemhez, a vízhez kapcsolódik, de a tárlat az ide úszni járó felnőtteket és gyermekeket is megszólítja – akaratlanul is. A kiállított képek ugyanis az uszoda alján, a pályákkal párhuzamosan láthatóak. Ha tehát közelebbről akarjuk megnézni a képeket, a legjobb, ha víz alá merülünk.

A Négy elem kiállítás ünnepélyes megnyitója október 5-én délben lesz a Szentendrei MűvészetMalomban, a Vízalatti tárlat megnyitóját 15 órakor tartják a Szentendrei Városi Uszoda és Szabadidőközpontban. A kiállítás-sorozat kurátora Dr. Szeifert Judit művészettörténész, a Vízalatti tárlat koncepció tervezője és kurátora Sárkány Győző grafikus, Érdemes Művész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik