Kultúra

Kincskereső ösvények Vácott és Kismaroson

Három új kincskereső ösvényt hozott létre a Magosfa Alapítvány Vácott és Kismaroson. Az ösvények a települések és a természeti táj látnivalóit, kulturális és természeti kincseit, szépségeit gyűjtik össze.

Három új kincskereső ösvényt hozott létre a Magosfa Alapítvány Vácott és Kismaroson a Duna-Dráva Cement Kft. támogatásával. A települési környezet zöld fejlesztésében elkötelezett közösségek számára a Duna-Dráva Cement Kft. nemcsak Vác környékén, hanem a siklósi kistérségben is komoly lehetőséget kínált, amikor régiónként idén is 3 millió forinttal járult hozzá fenntartható zöld megoldások megvalósításához.

A DDC Zöld Megoldás pályázat az idei évben három váci projekthez biztosított pénzügyi forrást. Az első átadó ünnepséget szeptember 12-én tartották: a Vácott és Kismaroson létrejött tanösvényeket Vác polgármestere és alpolgármestere, a Magosfa Alapítvány munkatársai és a váci érdeklődők társaságában Szarkándi János, a DDC elnök-vezérigazgatója avatta fel.

“Büszkék vagyunk arra, hogy a Magosfa Alapívány közreműködésével és a Duna-Dráva Cement Kft. támogatásával ismét egy olyan kezdeményezést avathatunk Vácott, amely környezetünk védelmét, Vác és környéke értékeinek felismerését és megbecsülését tartja szem előtt.” – mondta el Fördős Attila, Vác polgármestere.
A Magosfa Alapítvány “Kincskereső ösvények létrehozása a helyi közösségekért” projektjében három kincskereső ösvényt alakított ki Vácon és Kismaroson, ami a település és a természeti táj látnivalóit, kulturális és természeti kincseit, szépségeit gyűjti össze.
“A természetvédelmi tanösvények kialakításával igyekszünk a gyermekeket és fiatalokat felelős és környezettudatos magatartásra nevelni, elültetni bennük a természet védelmét és szeretetét. A kincskereső ösvények játékos, élvezetes formában, technikai eszközök használata nélkül segítenek környezetünk megismerésében és a környezeti nevelésben.” -nyilatkozta a Magosfa Alapítványtól Kiss Áron Keve, projekt koordinátor. Az átadó ünnepség alkalmával minden érdeklődő csatlakozhatott a Váci kő-kereső kincskereső ösvény próbabejárásához, és megismerhette a váci épületekbe falazott kövek titkait is.

A Duna-Dráva Cement Kft. 2011 szeptemberében hirdette meg először a DDC Zöld Megoldás pályázatot, olyan fejlesztések és programok támogatására, amelyek a közösségi terek, valamint a helyi infrastruktúra környezettudatos működtetését és hatékonyabb hasznosítását a környezettudatosabb életre, a természeti környezet megismerésére ösztönző nevelést segítik elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik