Kultúra

Ismerd meg a világod Szegeden!

Ismerd meg a világod! nevű programra várja az érdeklődőket a PartiszkonTársadalomkutató Egyesület és az Ifjúsági Ház. A rendezvény apropója a Civilek éjszakája, amit szeptember 28-án tartanak.

– A rendezvénynek több célja van. Egyfelől szándékunk, hogy a szociológiát közelebb hozzuk a mindennapokhoz, kiszabadítsuk az egyetem falai közül – tudtuk meg Fehér Attilától, a Partiszkon Társadalomkutató Egyesület elnökétől. Elmondta: az a tapasztalat, hogy az ilyen jellegű programokon általában csak azok vesznek részt, akik egyébként is otthonosan mozognak a témában, ismerik az előadókat, vagy éppen maguk is érintettek.

– Meggyőződésünk, hogy a társadalomtudományok által nyújtott nézőpont felhívhatja a figyelmet a valós problémákra, segít megérteni azokat, és cselekvésre is ösztönöz. Az aktivitás növelését elsősorban a fiatal generációnál szeretnénk elérni, mert hogy ők azok, akik formálni fogják a jövőt, ráadásul körükben a legkisebb a hajlandóság a közösségi ügyekben való részvételre. Holott úgy gondoljuk, a nyitottság és érdeklődés megvan bennük, csupán felszínre kell ezt hozni.

– Ezt a célt is szolgálja e rendezvény. Természetesen igyekeztünk ezt olyan formába csomagolni, hogy vonzó lehessen a fiatalok számára. A programban egyszerre van jelen a tájékoztatás, a szemléletformálás és a szórakozás. Az este folyamán színpadra lépő előadók mind érdekes és fontos témákat érintenek, élvezetes és szórakoztató, a laikusokat is 
megszólítani képes formában. A helyszínválasztás is üzenetértékű, jelezve, hogy az ifjúság az elsődleges célpont.
– A Drogcentrum sok éves tapasztalata a fiatalok szintén garancia arra, hogy érdekes és izgalmas tevékenységekben lesz része az ide látogatóknak.

A játékok interaktívvá teszik az eseményt, az ajándékok pedig plusz motivációt jelentenek. Sikerült megnyernünk a Nemzeti Színház, a Móra Ferenc Múzeum, valamint a Vadaspark támogatását, hogy kedvezményes belépőkkel járuljanak hozzá az estéhez, biztosítva, hogy újabb értelmes elfoglaltságok várjanak a résztvevőkre. Az este pedig Pleskonics András Rockbulijával zárul, garantálva a minőségi szórakozást – mondta a Szeged24-nek Fehér Attila elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik