Kultúra

Paprikás méz, kolostori ispotály és gardrób tuning a Paprika-feszten

Kolostori ispotály, gasztronómiai bemutatók és kóstolók, valamint„ gardróbtuning” is várja az érdeklődőket az első Alsóvárosi Paprikafesztiválon október 5-én a szegedi Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban.

Minden a paprikáról szól majd október 5-én Alsóvároson: az első paprikafesztiválon a résztvevők megismerhetik a fűszernövény múltját és jelenét, számtalan felhasználási módját és különleges fajtáit is -mondta a Szeged24-nek Medgyesi Konstantin, a rendezvény sajtóreferense.

Az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban megnyitják a kolostori ispotályt, ahol a látogatók is gyógyíthatnak- gyógyteafőzetekkel, paprikás mézzel és kódexmásolással ismerkedhetnek meg.A gasztronómiai bemutatókon nem csak magyar, hanem kínai és spanyol paprikás ételekkel is találkozhatunk, és természetesen a szegedi paprika elmúlt 250 évéről is szó esik majd.

A kóstolók után bárki „feltuningolhatja” ruhatárát: különböző paprikás sablonokkal varázsolhatja újjá ruháit és vászoncipőit, majd tárlatvezetéssel egybekötött kolostori sétára indulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik