Kultúra

Vasárnap Balatoni Kék Ősz teljesítménytúra

gyalogtura(210x140)(1).jpg (túra, )
gyalogtura(210x140)(1).jpg (túra, )

A túra a Zánka Új Nemzedék Központból indul, a Központi épület recepciója elől, és a badacsonytomaji vasútállomáson ér véget.

Szeptember 22-én reggel 8 órakor indítják útjára a túrázókat. Útközben a Szent Balázs templomromnál, a Tagyon Birtokon, Kővágóőrsön a Zenit sörözőben, és Salföldön biztosítanak frissítést (gyümölcsre, egy kis édességre, teára és zsíros kenyérre lehet számítani) a szervezők a túrázóknak.

A túra útvonalán, több helyen lehet, kiváló minőségű vizet vételezni, érdemes megkóstolni a Szentantalfai forrásvizet, és természetesen a Kékúti ásványvizet is.

A túra a Balaton-felvidék alighanem legszebb részén, a Káli medencén vezeti végig a túrázókat. A Balatoni kék nem megy át a Hegyestű geológiai bemutató helyen, de akinek a szintidejébe belefér annak érdemes bekanyarodnia a régi bazaltbányába, és felmászni a Hegyestű tetejére. A szüreti szezon derekán járunk, így aki nem veti meg a jó bort, vagy szereti a szőlőt, fügét, almát, szedret az nem szabad, hogy kihagyja ezt a túrát. Valamennyi teljesítő emléklapot és kitűzőt vehet át a célban. Nagyszámú induló esetén azoknak, akiknek a helyszínen nem jutna, a kitűzőt és az emléklapot postázzák a szervezők.

A rajtból a célba 200 Ft/fő áron biztosítanak csomagszállítást a szervezők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik