Kultúra

Harry Potter világában játszódó új film jön

harry potter (harry potter)
harry potter (harry potter)

Harry Potter világában játszódó, de más főszereplőről szóló új film forgatókönyvén dolgozik J.K. Rowling, a varázslótanonc kalandjait elmesélő könyvsorozat világhírű szerzője.

A film nem a Harry Potter-sorozat előzménye, nem is a folytatása, de ugyanabban a varázslóvilágban játszódik: Goethe Salamander alakját helyezi a középpontba. A történet hetven évvel Harry Potter kalandjainak kezdete előtt játszódik – mondta el csütörtökön Rowling.

Az ötlet a Warner Brothers filmkonszerntől származik. Rowling azonban saját elmondása szerint nehezen tudta elképzelni, hogy valaki más foglalkozzon a történettel, azért úgy döntött, maga írja meg a forgatókönyvet.

“Olyan sokáig éltem a saját fiktív univerzumomban, hogy erős késztetést érzek arra, hogy meg is védjem azt” – fejtette ki az írónő, akinek egyébként Goethe Salamander az egyik kedvenc karaktere.

Goethe Salamander a Harry Potter-könyvekben a Legendás állatok és megfigyelésük című iskolai tankönyv szerzője, így a készülő forgatókönyvnek és a filmnek is ez lesz a címe. Egyéb részleteket egyelőre nem közöltek.

A Harry Potter történetét feldolgozó nyolc film 2001 és 2011 között világszerte 7,7 milliárd dolláros bevételt hozott a mozikban a Warner stúdiónak. A könyvsorozat több mint 450 millió példányban kelt el világszerte.

Rowling legutóbb azzal keltett nagy feltűnést, hogy Robert Galbraith álnéven jelentette meg The Cuckoo’s Calling (Szól a kakukk) című krimijét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik