Kultúra

Kezdődik a MASZK őszi szezonja

A MASZK Egyesület beavató színházi programjának előadásaival szerdán elkezdődik az őszi műsor a szegedi Régi Zsinagógában, ahol irodalom, zene, tánc is várja a közönséget szeptemberben.

Elsőként a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület Ady/Petőfi című produkcióját láthatják a nézők. A Scherer Péter rendezésében színpadra kerülő előadás nem szokványos előadói stílusban és személyességgel kísérli meg közel hozni a közönséghez nagyjaink hétköznapi problémáit, családi életét, örömeit és bánatait.

Szeptember 16-án a Mándy Ildikó Társulata Shakespeare Szonettek című darabja szerepel a műsoron. A szonettek feldolgozásában a szöveg mellett a vizualitás és Szalontay Tünde színpadi játéka dominál.

Szeptember 25-én pedig a Novák Eszter rendezte Víg végnapok című darabban Keresztury Tibor A készlet erejéig című könyvének tárcanovellái és Víg Mihálynak – a Trabant és a Balaton együttes alapító tagjának – a legendás szerzeményei csendülnek föl a színpadon. A Közép-Európa Táncszínház a szegedi Régi Zsinagóga rendszeres vendége.

Szeptember 28-án a bolgár Derida Dance-szel közös Monocrossing című produkciójukat láthatják a nézők. A multimédiás táncelőadás a videós kalandjátékok struktúráján alapszik, az interaktív történetben a főszereplő Hargitai Mariann lesz.

A szeptemberi program a Hodworks táncszínházi produkciójával zárul. Hód Adrienn Pirkad című koreográfiájában a meztelen test játssza a főszerepet. “Feltárul, mint egy táj, az izmok rajzolata, a bőr gyűrődései, az érintések lenyomatai, a bőrpír öltöztetik” – olvasható az előadás ismertetőjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik