Kultúra

Hőlégballonok karneválja a Velencei-tónál

hőlégballon (hőlégballon)
hőlégballon (hőlégballon)

A négynapos rendezvény megnyitóját csütörtökön, este 6 órakor tartják a Plaza előtt.

Ismét megrendezik – immár 19. alkalommal – a Velencei-tavi Nemzetközi TOTALGAZ Hőlégballon Karnevált. A szeptember 5-8. között zajló nagyszabású rendezvényre több mint egy tucat ballont várnak, a hazai csapatokon kívül érkeznek német, lengyel és Fülöp-szigeteki résztvevők is.

A színes gömbök üde színfoltjai lesznek a kora reggeli és az alkonyati égboltnak. Szeptember 6-án, pénteken 6.30-7.30, illetve 17.30-18.30 között Székesfehérvárról terveznek felszállásokat, a pontos indulási helyszíneket a szélirány ismeretében fogják kijelölni. 7-én, szombaton ugyancsak 6.30-7.30, illetve 17.30-18.30 közötti időkben a ballonok az Agárdi Parkerdő területéről startolnak, egyben ez a nap lesz a karnevál csúcspontja, hiszen egész nap égi és földi szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket, a családokat.

Lehet tenni helikopteres sétarepülést a Velencei-tó térségében, a gyerekek pedig egy kötéllel függesztett ballonnal “szállhatnak fel”. Ezen kívül ejtőernyős ugrásokkal, sárkányrepülők és ultrakönnyű gépek bemutatójával, autó-motorkerékpár kiállítással, szimulátorokkal, honvédségi és rendőrségi bemutatókkal, kirakodóvásárral, gyermekműsorokkal és sörsátorral szórakoztatják a közönséget.

Szeptember 7-én, a karnevál zárónapján 6.30 és 7.30 között lesznek felszállások a Parkerődből, és 12.00 órakor az agárdi Csutora étteremben tartják a verseny eredményhirdetését.

A Velencei-tónál, a velencei és a székesfehérvári légtérben 1992-ben rendeztek először hőlégballon-versenyt. Az azóta eltelt években közel 400 magyar és külföldi csapatot láttak vendégül a térségben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik