Kultúra

Eszenyi Enikő Balázs Péterrel verseng

eszenyi enikő (eszenyi enikő)
eszenyi enikő (eszenyi enikő)

Ketten pályáznak a Vígszínház vezetésére. Az Operettszínház igazgatói posztjáért négyen küzdenek.

A Vígszínház és a Budapesti Operettszínház vezetésére július 26-án írta ki a pályázatot a Fővárosi Önkormányzat, miután a jelenlegi vezetők mandátuma 2014 január végéig tart.  Hétfőn járt le a jelentkezési határidő.

Az MTI értesülése szerint a prózai színház vezetésére Eszenyi Enikő, jelenlegi igazgató és Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház vezetője, a zenésére Kerényi Miklós Gábor, mostani igazgató, Bozsó József énekes, Nagy Viktor rendező és Tokody Ilona operaénekes is pályázott.

Ezt vállalták

A kormany.hu honlapon közzétett kiírás szerint a Vígszínházban a pályázat feltételei között van évente legalább 300 előadás megtartása, saját társulattal legalább évi két bemutató létrehozása. A megtartott előadások legalább 75 százalékának a színház saját produkciójának kell lennie, és – valamennyi játszóhelyet figyelembe véve – átlagosan legalább 70 százalékos látogatottsággal kell működnie.

A Budapesti Operettszínház igazgatói posztjára pályázónak – a nemzeti minősítés megtartása érdekében – évente legalább 450 előadás megtartásáról kell gondoskodnia, 300 ezres fizetőnézőszám elérése mellett. A klasszikus nemzeti operettrepertoár rendszeres bemutatásával párhuzamosan a kortárs magyar zenemű-irodalom fejlesztését is elő kell mozdítania.
A pályázati feltételek között szerepel, hogy évadonként legalább egy új magyar zenés mű, és saját vagy koprodukcióban készülő opera bemutatóját kell megtartani az Operettszínházban. Elvárják, hogy a produkciót legalább 15 előadáson műsoron tartsa a színház. Szezononként legalább két, különböző fiatal korosztálynak szóló produkció létrehozása is a feltételek között szerepel. Az új főigazgató vezetésével a Budapesti Operettszínháznak évadonként legalább egy sajátos karakterű országos vagy nemzetközi jelentőségű előadóművészeti fesztivált kell szerveznie.

A pályázatokat az anyag benyújtását követő hatvanadik napig kell elbírálni. A nyertesekkel 5 évre szóló szerződést írnak majd alá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik