Kultúra

Családi üzelmek

Szórakoztató marháskodás a nyár végére.

A termék ennél tipikusabban hollywoodi tömegfilm már nem is lehetne. Az alaphelyzet másodlagos frissességű, de éppen ezért bevált: kis ember, hogy a nagy bajt elkerülje, bevállal valamit, amit semmiképp sem oldhat meg, de aztán a szerencse meg az összefogás az ő oldalára áll. Konkrétan a piti drogdílert kirabolják, s így kénytelen bevállalni többtonnányi fű átcsempészését a mexikói határon. Ehhez a szomszéd rúdtáncosnő, a balfék kamasz és a folyton a környéken lógó, otthonról épp szökésben lévő kiscsaj segítségét kénytelen igénybe venni, ugyanis tahó amerikai kispolgár-családnak álcázva magukat lakókocsival indulnak a cuccért. A megbízható szakemberek által összefércelgetett forgatókönyv nem a logikára, csakis az akciókra, a minél blődebb helyzetek halmozására, illetve az ezekben elhelyezett bemondásokra koncentrál. Játszanak az altesti poénok, de kivételesen most tényleg inkább viccesek mint ízléstelenek. Az, hogy az akció egyenként súlyosan lúzer résztvevői vajon összekovácsolódnak-e a végére, már-már valóságos családként funkcionálva, azért sem árulom el, de gondolom, nem nehéz kitalálni. Valakinek túl kell járni a hű de gonosz drogbárók eszén, akik pedig nem kegyelmeznének. A végére jut némi erkölcsi tanulság is (az egymásért érzett felelősség hirtelen mindenkiben feltámad, ráadásul a szállítmány politikailag szigorúan korrekt keretek közt ér célba), nem beszélve a befejezésben máris ott rejtező folytatás lehetőségéről. Lesz még itt Családi üzelmek 2.

Jennifer Aniston hozza a bevált, zsörtölődős, ám aranyszívű jó nőt. Semmi idézőjel: erősen úgy tűnik, hogy negyven fölött sem a plasztikai sebészek miatt tud gond nélkül hiteles lenni egy dévaj sztriptíz-jelenetben. A voltaképpeni főhőst adó Jason Sudeikis nem karikírozza túl a figurát, a két kamasz közül nem a már befutott Emma Roberts, hanem a karakteres Will Poulter az érdekesebb.

Ajánljuk: teljes kikapcsoláshoz; agyakat kéretik a ruhatárban hagyni.

Nem ajánljuk: ott is felejteni. Azért nem árt tudni, hogy készült már ennél néhány száz jobb komédia is Hollywoodban.

TPP

Rendező: Rawson Marshall Thurber. Szereplők: Jennifer Aniston (Rose), Jason Sudeikis (David), Emma Roberts (Casey), Will Poulter (Kenny),Ed Helms (Brad Gurlinger), Kathryn Hahn (Edie), Nick Offerman (Don). Forgalmazó: InterCom

Hazai bemutató: augusztus 22.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik