Kultúra

Sorozat készül a kultikus Fargóból

A Coen-testvérek az amerikai FX csatornának készítenék el 1996-os filmjük sorozatváltozatát.

„Hóborította kisváros fent az amerikai-kanadai határon. A helyi autókereskedő eredeti ötlettel akarja egyenesbe hozni zűrös pénzügyeit: két piti csirkefogóval elraboltatja feleségét, hogy váltságdíjat zsarolhasson ki apósától. Az emberrablók azonban az átlagnál is ütődöttebbek, s csak úgy mellékesen agyoncsapják túszukat. A komikus alaphelyzet véres tragédiába fordul – s az egészet az áldott állapotban lévő helyi seriffnőnek kell felgöngyölítenie.”

Na, ez az ami biztosan nem lesz, ugyanis az alkotók elmondása szerint a Fargo sorozat mindössze helyszínében hasonlít majd a filmre, vagyis egészen más karakterek fekete komédiáját élhetjük majd végig. Közülük is az egyiket biztosan Billy Bob Thornton fogja alakítani, aki elsősorban az Armageddonból lehet ismerős a nézők számára.

A 10 részesre tervezett első évad sikere esetén újabb évadot készíthetnek a fivérek, de szinte biztosan új karakterekkel és történettel folytatódna a széria, akárcsak az FX egyik húzóneve az Amerikai Horror Story esetében – amelynek második évada ebben a hónapban érkezik a Viasat6-ra. A Fargo-sorozat nagyon messze áll még a magyar csatornára kerüléstől, hiszen még csak az előkészületek folynak, de a film hazai népszerűségét ismerve nálunk is lesz rá nézői igény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik