Kultúra

Lefújták az ozorai fesztivált

Fesztival(960x640)(1).jpg (ingatlan, fesztivál, )
Fesztival(960x640)(1).jpg (ingatlan, fesztivál, )

A rendőrség nem támogatja a fesztivált, ezért a jegyző nem adhatja ki az engedélyt.

A szakhatósági engedély megtagadása váratlanul érte a szervező csapatot, mert a csütörtöki szemlén még nem volt jele annak, hogy bármilyen problémája, fenntartása lenne a rendőrségnek a fesztivál technikai lebonyolítását illetően – írja az Index.

Az ozorai fesztiválra minden évben 10-20 ezer külföldi vesz jegyet, aminek ára ehhez mérten nem is olcsó: a hétvégére 120 euróba kerül. A szervezők már a fesztivál látogatóit sem tudják értesíteni, péntek délután már 500-1000 jegytulajdonos várakozott a kapuk előtt. A fesztivál szervezője az Indexnek elmondta, a rendőrséget nem tudják elérni, hogy beszélhessenek az általuk kifogásolt dolgokról.

A rendőrség sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a hírt. Kardos Tamás jegyző azt mondta, mivel ez egy folymatban lévő ügy, ezért nem nyilatkozhat róla. Annyit azonban elmondott, hogy egy ilyen fesztiválnál, ha bármelyik szakhatóság – akár a rendőrség, akár az ÁNTSZ vagy a katasztrófavédelem – nem egyezik bele a fesztivál megtartásába, akkor a jegyző nem adhatja ki az engedélyt.

A szervezőknek azon félelmével kapcsolatban, hogy szombat délután nem tudja beengedni az embereket a fesztivál területére elmondta, hogy nyugodtan beengedheti az embereket, azt senki sem tilthatja meg neki. Az, hogy kedden elkezdődik-e a fesztivál, annak programjaival az más kérdés, az jövő héten fog eldőlni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik