Kultúra

Az anyatej világnapja: számos program kismamáknak

szoptatás (kismama, baba, )
szoptatás (kismama, baba, )

Idén is változatos programokkal készülnek az anyatejes táplálás világnapjára Székesfehérváron. Augusztus 1-jén, csütörtökön előadásokkal, bemutatókkal várják az érdeklődőket a Szabadművelődés Házában.

A kisbabák számára a legjobb táplálék az anyatej, amely megfelelő mennyiségben tartalmazza az egészséges fejlődéshez, növekedéshez szükséges tápanyagokat. A szoptatás alatt kialakuló, rendkívül szoros anya-gyermek kapcsolat ugyancsak elengedhetetlen a csecsemők testi-lelki gyarapodásához. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az UNICEF átfogó programot dolgozott ki a babák egészsége érdekében, ennek hangsúlyozására 1992-ben a szoptatás világnapjává nyilvánították augusztus 1-jét. A jeles alkalom tiszteletére idén is számos programmal készülnek Székesfehérváron.

Csütörtökön A Szabadművelődés Házába várják az érdeklődőket,ahol 10.00 órától Bozsa Anikó szülőszoba-vezető szülésznő tart előadást „Családközpontú szülészet – a szülésznő szemszögéből” címmel. 11.15 perctől Mészáros Zalán mentőtiszttől kaphatnak hasznos információkat a vendégek a légzésfigyelő készülékek használatáról és a csecsemőkori veszélyekről. Bemutatkozik a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet Székesfehérvári Meddőségi Centruma, melyet június végén nyitottak meg. A Székesfehérvári Babahordozó Klub közreműködésével bemutatnak különféle babahordó eszközöket, melyeket ki is próbálhatnak a kismamák. Ezen kívül szoptatási tanácsadással, babamasszázs bemutatóval és babaétel-készítési praktikákkal is készülnek a szervezők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik