Kultúra

Ökumenikus vallási útvonalat terveznek Temes és Csongrád megyében

A vallási turizmus fejlesztésére ökomenikus útvonalat terveznek Eurorégiónkban. A kérdésre fogékony érdeklődőket július 23-án várják Ópusztaszeren.

Az Ökumenikus vallási útvonal kialakítása Temes és Csongrád megyében elnevezésű projekt keretein belül 2013. július 23-án az egyházi turizmussal kapcsolatos műhelymunkára várnak a szervezők minden érdeklődőt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban nemrég kialakított Puszta Házába. A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A vallási turizmus egyike a turizmus legjelentősebb megjelenési formáinak. A WTO felmérése szerint a világ turizmusának egyharmadát a vallási motivációjú idegenforgalom adja. A vallási turizmus a magyar belföldi idegenforgalomból mindössze tíz, a külföldiből pedig öt százalékkal részesedik. A szűkebb és tágabb értelemben vett vallási turizmus aránya együttesen 7-8 százalék Magyarországon, pedig potenciálisan több rejlik benne.

Az egyházturisztika magyarországi és romániai lehetőségeinek kiaknázása, a turisztikai bevételek növelése, és ezáltal az életminőség javítása mindkét országnak érdeke. A projektben résztvevő települések mind a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégióban helyezkednek el, ahol (a 2. számú prioritás keretében) folyamatosan zajlik a kulturális turisztikai útvonalak kidolgozása és promóciója. Első műhelymunkánk célja, hogy a projektben résztvevők, az eurorégió képviselői és szolgáltatói megismerjék a területegység értékeit, kiaknázatlan lehetőségeit, s ennek révén képessé váljanak versenyképes turisztikai termékek kialakítására.

Regisztráció: info@opusztaszer.hu; +36 62 275 133

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik