Kultúra

Egy hét a vöröskereszttel

A július 22-26 között nyílt hetet tart a Csongrád Megyi Vöröskereszt. Az érdeklődők kipróbálhatják magukat egy elsősegélyvizsgán, megtanulják hogyan kell elkészíteni és eljátszani egy-egy sérülést, kipróbálhatják magukat véradószervezőként.

Július 22-26 között minden nap egy-egy tevékenységgel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, amelyek a vöröskereszt mindennapjait jelentik. Milyen programokhoz tudsz csatlakozni? Érdekel a véradás, de még nem vagy 18? Akkor is tudsz segíteni. Érdekel az adományozás, de nem tudod mi lesz játékoddal, miután hozzánk leadtad? Gyere el, és megtudod!

 

Részletes program

Hétfő: Érdekel az elsősegélynyújtás? Vajon hogy zajlik egy elsősegély vizsga? Itt most kipróbálhatod magad egy szimulációban. Tegyél te is próbavizsgát! :)

Időpontok: napi 2 turnus: 9-12-ig és 13-16-ig.

 

Kedd: Versenyek, műsebek. Sokan hallottatok már róla, de vajon hogyan készülnek ezek? Hogy készül a művér? Miből és hogyan csinálják a bemutatók szuper és élethű sebeit. Ha érdekel, gyere el kedden a KÓPÉba! :) Képzéssel egybekötött!

Időpontok: napi 2 turnus: 9-12-ig és 13-16-ig.

 

Szerda: Kíváncsi vagy egy véradásra? Hogy kell szervezni? Mi is az a  véradás? Hogyan tudsz te segíteni? Nem vagy még 18, de érdekel? Csatlakozz te is a véradó toborzók közé!

Interaktiv beszélgetés, plakáttervezés délelőtt  9-12 óráig.

Gyere. És próbáld ki! :)  13-16-ig a Széchenyi téren a Véradó kamionnál teheted magad próbára!

 

Csütörtök: Ifjúsági programok… Játékok, képzések, táborok. Mit csinálnak a fiatalok ennél a szervezetnél? Hogy kapcsolódik az arcfestés és az ovis program a vöröskereszthez? Kreatív foglalkozások a KÓPÉ Közösségi Pontban.

Időpont: 12-18 óráig

 

Péntek: Nemzetközi lehetőségek. Élménybeszámolók, útinaplók a külföldi rendezvényen, táborban részt vette fiataloktól. 12-18-ig a KÓPÉ Közösségi pontban.

Papp Csilla Solferinoi és svájci emlékei egy nemzetközi világtalálkozóról. Szendrei Attila 25 ország 50 résztvevőjével volt Langenloisban, Ausztriában egy több mint kéthetes nyári tábor egyik csoportvezetőjeként. Több önkéntesünk külföldön próbált szerencsét az iskolával, de ott is csatlakoztak a helyi vöröskeresztek munkájába. Érdekel? Gyere el!

A programokon való részvétel ingyenes!! A szervezők azonban kérik a regisztrációt illetve az időpont foglalást (70/9338704)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik