Kultúra

Éjjeli állatetetés a Vadasparkban

A következő vadasparki családi napot Oroszlánok hava címmel, július 20-án, szombaton rendezik, amikor is reggel 9.30-tól este 23.00 óráig sokszínű kalandos programmal várják a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt.

A Szegedi Vadasparkban szombaton több állomáson lesz afrikai szafari játék, ahol többek között „antilopvadászaton” lehet részt venni, oroszlánüvöltést lehet utánozni, vagy éppen harci maszkokat festeni.

Természetesen ezen a napon is az állatok lesznek a főszereplők, amelyek közül az oroszlánt, a hiénát, a szurikátát gondozóik és a vadaspark animátorai mutatják majd be látványos formában, de különlegességként a zsiráfokat és a törpevízilovakat a látogatók is megetethetik majd egy-egy előre megadott időpontban.

Játszóházi programban sem lesz hiány, amiről a szegedi Játékdzsungel és az ópusztaszeri Csillagösvény Élménypark gondoskodik. Ez évben már másodszor a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár a témához kapcsolódó könyvbemutatóval lesz jelen.

Az esti órákban a sötétbe borulódó állatkertben folytatódik a kalandos szafari, látványos állatetetésekkel, hüllő- és rovarsimogató bátorságpróbával és a Partiscum Planetárium jóvoltából távcsöves Hold és csillagnézéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik