Kultúra

BalatonIkon: az első keszthelyi művésztelep

paletta (paletta)
paletta (paletta)

A Balaton-parton és a sétálóutcában kínál bemutatkozási lehetőséget amatőr képzőművészeti alkotóknak július 20-22-én a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ.

A Goldmark Károly Művelődési Központ idén nyáron első ízben, hagyományteremtő céllal rendezi meg BalatonIkon nevű háromnapos rendezvényét július 20-22 között. A programokon fiatal művészek, akár a Képzőművészeti Egyetemen tanulmányait végző hallgatók, hobbi festők, mesterek kínálnak látványban gazdag kulturális feltöltődést Keszthelyen, a Balaton fővárosában.

A nyitott művésztelepként működő rendezvény helyszínének a gyönyörűen felújított, festői Balaton-partot választották, közelben színpaddal, ahol este a koncertek zajlanak. Festményeket, grafikákat, kisplasztikákat, egyéb műfaji alkotásokkal érkező alkotókat láthatunk alkotás közben, akik akár a város frekventált helyén kapnának ingyenesen bemutatkozási lehetőséget. Céljuk a művészek munkájának a nagyközönséggel való megismertetése méltó környezetben. A szabadtéri kiállítások két nyitott sátorban tekinthetők meg a rendezvény helyszínén, de a kisebbekre is gondolván kreatív gyereksarokkal várják a családosokat is.

Az esemény, túl azon, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújt a fiataloknak, megmozgatja a várost, bepillantást enged napjaink legfrissebb kortársművészeti trendjeibe, valamint a művészeknek is jó lehetőség kapcsolatokat építeni, eszmét cserélni, egymás munkáit megismerni.

A színpadon az esti koncertek előtt kerekasztal beszélgetések, könyvbemutató, slam poetry, és egyéb színes programok várják a képzőművészet iránt érdeklődőket.

Állandó programok: kreatív sarok, szabadtéri kiállítás sátrakban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik