Kultúra

Nyári egyetem indul a Gazdaságtudományi Karon

ECOdemia címmel új, négyestés rendezvénysorozatot indít a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara kedden este 6 órakor a GTK aulájában. A nyári egyetem előadásait elsősorban a dél-alföldi régióban található vállalkozások képviselőinek szánják.

Az ECOdemia Nyári Egyetemrendezvénysorozatot életre hívói – a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, a CIB Bank Zrt. és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – a gazdasági ismeretek és információk terjesztése érdekében hozták létre.

Az aktuális gazdasági, gazdaságpolitikai és vállalati trendek bemutatása mellett a nyári kurzus tematikájában kiemelt fontosságú szerepet kap a vállalati szereplők közötti interakció lehetőségének megteremtése, a meglévő tapasztalatok új ismeretekkel történő gazdagítása.

A kar partnereinek jelzése szerint hasznos lenne egy olyan rendezvénysorozat, amelyen a fejlesztési lehetőségek mellett a válság alatti tapasztalatokról és vállalati együttműködésekről is hallhatnak.

A kedd esti első előadáson Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke beszél majd a gazdaságpolitika aktuális kérdéseiről.

Legközelebb, július 9-én Lukovics Miklós egyetemi docens, valamint Tóth Róbert, tervező-elemző beszél majd a Dél-alföldi régió vállalkozásfejlesztési prioritásairól.

Július 11-én Pomázi Gyula, a Provice Kft. ügyvezetője a régiós beruházások, szereplők, potenciális együttműködések témakörét veszi górcső alá.

Az utolsó előadáson, július 16-án pedig Bodnár Viktória, az IFUA Horváth & Partners Vezetési és Informatikai Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója a gazdasági válság vállalati tapasztalatait elemzi.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik