Kultúra

Zamárdi fesztivál – nemcsak zamárdiaknak

balaton, stég (balatoni stég)
balaton, stég (balatoni stég)

Miénk a város címmel nagyszabású programsorozatot szerveznek június 29-én Zamárdiban a várossá nyilvánítás ötödik évfordulója alkalmából.

Az egész napos program 9 órakor kezdődik a Rákóczi utca ünnepélyes átadásával, ami a szokásos protokoll mellett zajlik: szalagátvágás, fúvószenekar, felvonulás.

Aztán egész napos „ereszd el a hajam”: Reggeltől öreg estig kézművesek és őstermelők lepik el a frissen átadott utcát. Gólyalábas kisbírók zargatják, és tájékoztatják a gyanútlan járókelőket, miközben a partról ingyenes vitorlásjáratok vágnak neki a magyar tengernek, és hasonló költségű lovaskocsik csattognak át a fiatal városon.

A nagy flangálások mellett olyanok lépnek fel, mint a Fourtissimo együttes, az Újvárosi DSE Kötélugrói, a Hórihorgas Hujákolók, a Magyar Állami Népi Együttes, Nagy Ibolya és Virágh József operettsztárok. De felavatják este felé a filmesek falát, ahol éjszakára ingyenes mozinézést biztosítanak.

A nap fénypontja éppen sötétedéskor lesz, valamilyen LGT nevű banda tart emlékkoncertet.

Mellesleg ezen a napon átadják az új polgármesteri hivatalt is a Szabadság térrel együtt, ahol mindjárt díszpolgári címeket adnak, és közben megmutatják az avarkori leleteket is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik