Kultúra

Saját könyvkiadót alapított Fejős Éva

fejős éva (fejős éva)
fejős éva (fejős éva)

Majd egy év hallgatás után visszatér a népszerű írónő. A jövő héten már a boltokban Fejős Éva új kötete, a Most kezdődik, amely a napokban létrehozott saját kiadója, az Erawan gondozásában jelenik meg.

Fejős Éva regényíró – és immár az Erawan Könyvkiadó vezetője -, elsőként egy 1999-ben álnéven megjelentetett Fejős-kalandregényt ad ki új címmel, és megújult borítóval. A régóta nem kapható, sokak által keresett regény valóban igazi csemege a szerző rajongóinak; minden megvan benne, ami egy nyári sikerkönyvhöz elengedhetetlen; humor, izgalom, utazás, bosszú és szerelem.

Fotó: Szabó Adél

Korszakváltás

„A Most kezdődik, vagy eredeti címén a Holtodiglan egy új kezdet szimbóluma. Ez volt a legelső – akkor szerzői álnéven – megjelent regényem, amely akkor még kevesekhez jutott el. A könyvet hídként érzékelem a múlt és a jövő között, valami ezzel zárul le, és ezzel kezdődik az életemben. Az új cím – amely igazából jobban passzol a történethez -, egyben jelzése ennek a korszakváltásnak is” – magyarázta Fejős Éva.

A regényben az ex-modell grafikuslány – aki három kutyával és egy problémás unokatestvérrel osztja meg lakását -, nyugodt élete egy csapásra felfordul, amikor kapcsolatba kerül a zűrös rockénekessel.

Beteljesült álom

“Az Erawan Kiadóval régi álmom vált valóra: az írás az életem, ez az, amit a legjobban szeretek, de tovább akartam lépni, és megosztani a kedvenc olvasmányélményeimet másokkal. Számomra most jött el a váltás ideje, és így már nemcsak írhatok, hanem az általam felfedezett, remek idegen nyelvű regényeket is elhozhatom magyarul az olvasóimnak, hiszen ők az évek során folyamatosan kérték, hogy ajánljak nekik új könyveket. Saját kiadómban az én regényem mellett a kedvenc olvasmányaimat, szép, vidám, izgalmas történeteket szeretnék megjelentetni; olyan könyveket, amelyek – az én regényeimhez hasonlóan – erőt adnak a mindennapok küzdelmeihez” – hangsúlyozta az írónő.

Az Erawan szerzőközpontú kiadó lesz, és Fejős Éva magyar szerzők műveinek megjelentetését is tervezi. „A könyvpiac számos nehézséggel küzd, de úgy vélem, hogy a legkiszolgáltatottabb helyzetben a szerzők vannak, pedig a kreatív munkához, az alkotáshoz elengedhetetlen, hogy a szerző jól érezze magát a kiadónál. Az Erawan Kiadóban egyelőre külföldi szerzők műveit jelentetem meg a saját regényemen kívül, de a terveimben hosszú távon hazai szerzők művei is szerepelnek” – magyarázta a népszerű szerző.

Az Erawan kiadónál 2013-ban megjelenik:

Cynthia Rogerson: Szeretlek, ég veled

Mike Greenberg: Amit csak akarsz

Dana Bate: Iránytű a szerelemhez és titkos lakáséttermekhez

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik