Kultúra

Üdvözletemet küldöm Afganisztánból

Képeslapok Afganisztánból című vándorkiállítás egy hétig tekinthető meg az Alba Plaza előtt.

A Magyar Honvédség afganisztáni szerepvállalását mutatja be az az egyedülálló fotókiállítást, melyet pénteken délután nyitnak meg az Alba Plaza előtti téren. A szabadtéri vándortárlat egy hétig marad a városban.

Budapest, Szolnok és Debrecen után Székesfehérváron is látható lesz az az egyedi, különleges fotókiállítás, melynek keretében 40 nagyméretű tablón mutatják be a Magyar Honvédség afganisztáni szerepvállalásának történetét és legfőbb eredményeit. A szabadtéri tárlaton nem csak a Tartományi Újjáépítési Csoport, hanem a Magyar Honvédség többi missziója is helyet kapott, így az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a Katonai Tanácsadó Csoport, a Kabul Nemzetközi Repülőtér Őr- és Biztosító Kontingens, illetve a Különleges Műveleti Kontingens tevékenységébe is.

A kiállítás megnyitójára június 21-én, pénteken kerül sor az Alba Plaza előtti téren, a Helyőrségi Zenekar közreműködésével. 14.00 órakor köszöntőt mond Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, majd Domján László vezérőrnagy, a MH Összhaderőnemi Parancsnokságának parancsnoka. A különleges tablókat minden városban, így Székesfehérváron is egy hétig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik