Kultúra

Vakáció a Vadasparkban

A nyár a kikapcsolódás, a kalandkeresés, a kirándulás időszaka. A Szegedi Vadaspark júniusi, júliusi és augusztusi rendezvényei, éjszakai programokkal feldúsulva, éppen ezen igények kielégítését szolgálják.

A Vadasparkban tartanak nappali és éjszakai látványos állatetetési bemutató, hüllősimogató bátorságpróba, értékes nyereményekért folyó interaktív családi vetélkedő, de különböző játszóházi lehetőségek is a partnereink közreműködésével. A tematikus programokhoz, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár segítségével érdekes könyvbemutató is kapcsolódik. A tapasztalataink alapján a legnagyobb érdeklődésre a játékos nappalt követő éjszakai programok számíthatnak, amelybe új elem is kerül, ugyanis a borjúfókák „esti tornáját” is megtekinthetik az érdeklődők a nagyragadozók vacsorája mellett.

Az első ilyen rendezvényt, Eldorádó földjéncímmel, június 22-23-ára szervezzük, amelyen Dél-Amerika valódi kincseinek nyomába eredve, izgalmas kirándulásra invitálunk mindenkit. A Vadaspark talán legkülönlegesebb állatai mutatkoznak be ekkor, a joghurtos dobozból „termeszpépet”csemegéző sörényes hangyásztól elkezdve a focilabdát utánzó háromöves tatun át a tenyérben is elférő selyemmajmokig. A kalandvágyók, bemerészkedve kifutóikba, ormányos medvét és alpakát etethetnek, a legbátrabbak madárpókkal és perui óriás csótánnyal ismerkedhetnek. A kisebbek papagáj színező és „alpaka öltöztető” játszóházban ügyeskedhetnek. Szombat este pedig az esti állatkert hangulata varázsolja el mindazokat, akik az év egyik leghosszabb éjszakáján minket választanak.

A következő, július 20-i vadasparki esemény az Oroszlánok hava címet viseli, amikor is egy különleges afrikai szafarin vehetnek részt a látogatók. Ezen meghirdetett időpontokban lehet majd répával zsiráfot, salátával pedig vízilovat etetni. A családi vetélkedő résztvevői oroszlánüvöltő versenyen, játékos antilopvadászaton, vagy éppen rettentő maszk készítésében jeleskedhetnek. Éjszaka is természetesen az állatkert fehér oroszlánjai kapják a főszerepet.

Augusztus 17-én az Ősi magyar hagyományok és virtus napján a Vadaspark dél-alföldi tanyaudvara környékén, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark által felállított jurta mellett megidézzük a múltat. Többek között megismertetjük az érdeklődőkkel a hagyományos paraszti állattartás, állatgondozás eszközeit, játszóház keretében pedig az ehhez kapcsolódó kézművességet. E mellett, „Szalma-e, vagy széna?” címmel, családi ügyességi verseny keretében mindenki próbára teheti tudását, illetve ügyességét például takarmányok szétválogatásában, kukorica morzsolásában vagy éppen talicskatolásban. A magyar virtust e napon az ősi magyar harcművészet, a baranta képviseli majd, amelyből szakavatott mesterek tartanak bemutatót.

A programokról, a kezdési és zárási időpontokról a Vadaspark honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik