Kultúra

Űrlényekkel harcol a Vészhelyzet dokija

Steven Spielberg már Ryan közlegény megmentésének megfilmesítése idején kinézte magának Noah Wyle-t, akkor azonban a Vészhelyzet miatt nem valósult meg a közös munka.

Két évvel ezelőtt aztán egy nagyobb közös projektbe vágtak, Spielberg Robert Rodattal karöltve ugyanis az amerikai TNT csatornának készített Falling Skies címen sci-fi sorozatot és a főszerepre a Vészhelyzet egykori Carter dokija futott be – természetesen az alkotóóriás óhajára.

A közös munka aztán meghozta gyümölcsét, hiszen a Viasat6-ra Éghasadás címen érkező sorozat az USA-ban hamarosan már a harmadik évadával rajtol el, ráadásul beállt azon sorozatok táborába, amelyek második évada még az elsőnél is nagyobb kritikai sikert ér el, így igen nagy az elvárás a folytatás előtt.

Az Éghasadás egyébként egy poszt-apokaliptikus családi dráma, amelynek középpontjában Tom Mason és három gyermeke áll, akiknek személyén keresztül végigélhetjük a Földet elfoglaló idegen faj elleni harcot. A pókok és a mechák ugyanis már három hónapja megszállták bolygónkat, alaposan megtizedelték a földi lakosságot, az életben maradt fiatalokat pedig megbéklyózva, rabszolgaként tartják fogva.

A túlélők kisebb csapatokba verődve igyekeznek túlélni és visszaszerezni elrabolt gyermekeiket, de az egyáltalán nem lesz egyszerű, hiszen az idegenek nemcsak gyorsabbak és erősebbek, de a technológiájuknak köszönhetően az ellenük való harc olyan, mintha vízi pisztollyal mennénk tankok ellen. A sorozat egyébként a Viasat6 Parapremierek blokkjában kap helyet és június 6-án, csütörtökön este mutatkozik be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik