Kultúra

Magyarországra jön a világ legfélelmetesebb sorozata

Aki azt mondja, hogy nem fossa össze magát az American Horror Storytól, az hazudik. Tényleg.

A Glee – Sztárok leszünk és a Kés/Alatt című sorozatok alkotópárosa Ryan Murphy és Brad Falchuk gondolt egy merészet és a ’70-es-’80-as évek legjellemzőbb horror-sablonjait összeturmixolva megalkották az Amerikai Horror Story (American Horror Story) című sorozatot.

Pontosabban antológiát, hiszen a sorozat évadai egymástól független cselekményszálon mozognak, ami nem csak, hogy érdekes, de óriási kihívást is jelent a színészeknek.

A júniusban a Viasat 6-on is bemutatkozó horrorsorozat első évada a jelen Los Angelesében játszódik. A történet középpontjában a Harmon-család áll, akik a nagy újrakezdés jegyében költöznek a város egyik kúriájába, és persze fogalmuk sincs a ház előéletéről. Hamarosan azonban megtapasztalják, hiszen a házat az előző lakók szellemei kísértik, akik nagyon szeretnék, ha az új lakók is csatlakoznának hozzájuk.

Az Amerikai Horror Story az utóbbi évek egyik legjobban sikerült horrorsorozata, ami bár a szokásos sablonokból építkezik, mégis kimagasló szórakozást nyújt azoknak, akik szeretnek rettegni. A gyengébb idegzetűek valószínűleg már a sorozat főcímén lemorzsolódnak.

Azok, akiknek bejön ez a világ, jobb, ha felkötik a gatyát, hiszen a második – 1964-ben, egy elmegyógyintézetben játszódó – évad még az elsőn is túltesz, a harmadik évadot pedig óriási várakozás előzi meg, hiszen egyrészt a boszorkányüldözést állítja a középpontba, másrészt az eddigi stábhoz névsorhoz az Oscar-jelölt Angela Bassett és a Tony-díjas Patti Lupone is csatlakozott.

Ha valakinek van tippje arra, hogy a Viasat miért csak az eredeti cím egy részét magyarosította, az ne habozzon megírni a választ.

Az Amerikai Horror Story június 7-én, pénteken 22.00-kor indul a Viasat6-on.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik