Kultúra

Tom Waits legendárium

A kultikus amerikai énekes - komponista - színész dalait egy igazi szupergroup, a zenészek krémjéből alakult The Baindogs viszi színpadra csütörtök este hétkor a szegedi Ifjúsági Házban. Videóval!

Európa legjobb férfi soul – blues énekese, a londoni Ian Siegalmellett az osztrák Ripoff Raskolnikov valamint a hazai szcéna olyan jeles képviselői, mint Kiss Tibor, Varga Livius (Quimby), Varga Laca és Frenk (Hiperkarma, FRENK) valamint Nagy Szabolcs alkotják az együttest.

The Braindogs

A zenekar egyszeri tisztelgésként indult, 10 éve Tom Waits születésnapján léptek fel először az A38-on. A koncertnek viszont olyan elsöprő sikere volt (mind a közönség – mind a résztvevők oldaláról), hogy évente megismétlésre került. A tavaszi turné során egy megújult programmal lép színre a jól ismert csapat.

A tagok egytől-egyig komoly tisztelői a mesternek és ami kiemeli ezt a produkciót a többi tribute band közül az az, hogy a résztvevők nagy része saját jogán is hasonló kvalitású dalszerző-előadó. A londoni Ian Siegal-t többen a legtehetségesebb fehér soul-blues énekesként tartják számon (maga Tom Waits is elismerőleg nyilatkozott róla az egyik lemeze kapcsán, ami valahogy a kezei közé került), a grazi Ripoff Raskolnikov több mint húsz éve visszatérő vendége a hazai színpadoknak, egyike közép Európa legjobb dalszerzőinek.

Kiss Tibor és Varga Livius a Quimby szerzőpárosaként tette le a névjegyét, míg a dobos–énekes Frenk nemrégiben jelentette meg második lemezét. A zongorista Nagy Szabolcs személyében jó eséllyel a legjobb hazai blues zongoristát tisztelhetjük.

Ian Siegal: ének, gitár Ripoff Raskolnikov: ének, gitár Kiss Tibor (Quimby): ének, gitár

Varga Livius (Quimby): ének, ütős hangszerek

Frenk(Hiperkarma): ének, zongora, dob Nagy Szabolcs zongora Varga Laca (PUF): basszusgitár

Ajánlott videó

Olvasói sztorik