Kultúra

Vidnyánszky: túl sok a homoszexualitás a Nemzetiben

Az RTL Klub Híradójának Kerényi Imre buzizása kapcsán nyilatkozott a Nemzeti Színház leendő igazgatója.

Mint arról beszámoltunk, Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott nemrég egy, a Belvárosi Szalonban megesett beszélgetésen azt mondta:

„…én a magam részéről nagyon bízom abban, hogy Vidnyánszky úr meg fogja tenni, amit megkövetel tőle a haza. (…) meg fogja csinálni a Nemzeti Színházat, ami ugyanúgy sikeres lesz, mint az Alföldié, csak nem a buzikról fog szólni, hanem a szerelemről meg a barátságról meg a hűségről.”

Ezt tette azon a felvételen, amelyet az a City Tv rögzített, amelytől Kerényi havi 357 ezer forintot kap felügyelőbizottsági elnökként.

A buzizás miatt Kulka János nyílt levelet írt. A színész úgy fogalmazott, szégyelli magát Kerényi helyett is.

Az RTL Klub Híradója megszólaltatta a miniszterelnöki megbízott buzizása közben vígan mosolygó leendő direktort. Vidnyánszky Attila azt mondta, szerinte túl sok a homoszexualitás a Nemzetiben.


FRISSÍTÉS!

A Nemzeti leendő igazgatója közleményben határolódott el Kerényitől:

„Sajnálom, hogy a jelenlétemben igaztalan és bántó szavak hangoztak el a Nemzeti Színház eddigi műsoráról. Hibáztam, amikor nem igazítottam helyre ezeket a szavakat akkor, amikor kimondattak. Most megteszem. A Nemzeti vezetőjeként azon fogok dolgozni, hogy közös, valós kérdéseinkre egymást megbecsülve keressünk válaszokat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik