Kultúra

Nevem Senki: új lap a piacon

Semmilyen hirdetést nem tartalmaz és nem is fog az új hetilap, amely karikatúrákkal és vietnami papucs nélkül került a standokhoz.

Képek nélkül, kizárólag karikatúrákkal és betűkkel jelent meg a formabontó lap, amelynek Fejes Gábor a főszerkesztője, és amely címe (Nevem Senki) alatt a Független Szókimondó Hetilap felütést használja.

Szatirikus jellege van, ahogy belelapoztunk, a főszerkesztői köszöntésben pedig az alábbi sorokkal találkozhatunk:

„Néhány barátommal úgy gondoltam, miért ne írhatnánk le a véleményünket a világról hétről hétre, a most, körülöttünk történő dolgokról görcsök, tiltások, öncenzúra nélkül, ahogyan a lelkiismeretünk és tisztességünk diktálja.” A barátok közt Puzsér Róbert is ott van, aki „Nyelv vagy vér?” címmel közölt írást az első számban.

A főszerkesztő magáról így ír: „És hogy ki vagyok én? Senki. Egy magyar csóka, akinek elege van abból, hogy pártok, különböző mecénások, ilyen-olyan érdekszövetségek figurái mondják meg, mit, kiről, miről, hogyan, mikor lehet megírni és mit nem.”


Fotó: Hír24

A lapban nem lesznek hirdetések, nem lesz kivágandó kupon, ajándék vietnami papucs, nem kacsintanak össze egyik kereskedelmi csatornával sem – mondják.

A vezércikk a „Trafikország: mindenki szív” címet viseli, a harmadik oldal is erről a témáról szól a Pannon Préri rovatban, Palcsó Tamás szerepét kiemelvén.

A lapban a divatos témákkal találkozhatunk: Orbán, Bajnai, Gyurcsány, Oli Rehn, Szita Bence, Balogh József, Laborc-ügy, de például olvashatunk arról is, hogy Martin Schulz „szesztestvér” érettségi nélkül vezeti az Európai Parlamentet, és megismerhetjük az egyik szerző véleményét Szanyi kapitány fiatalos hódításáról, a hülyét játszó Schobert Norbiról, az idétlen Demcsák Zsuzsáról, Keleti Andreáról, Havas Henrikről, és a Lexus-proli Gerendás Péterről, az utolsó oldal pedig teljes egészében ByeAlexről szól.

Elsőre a józan paraszti ész diktálta vélemények nyomtatásba adásáról szól a lap, kérdés, lesz-e erre kereslet.

A lapot a 2. kerületre jegyezték be, Szegeden nyomják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik